سرویس سبک زندگی فردا: سوسیس از فراوردههای گوشتی است که به دلیل مواد موجود در آن بهتر است آن را بیشتر از دو یا سه هفته نگهداری نکنید. به نقل از بیتوته قبل از اینکه به شیوه درست نگهداری سوسیس بپردازیم بهتر است نکاتی را درباره خرید آن بدانید در زمان خرید حتما به سالم بودن بسته بندی آن دقت کنید تا لایه پلاستیکی روی آن پاره نشده باشد و از خرید محصولاتی که بسته بندیشان آسیب دیده است بپرهیزید. قبل از خرید حتما تاریخ تولید محصولات را بررسی کنید.
روی این فرآوردههای گوشتی فرایندهایی صورت میگیرد که زمان ماندگاری آن را بالا میبرد با این حال بهتر است که در هر بار خرید فقط به میزان مصرف همان وعده خود خرید کنید و آن را به صورت طولانی در فریزر نگهداری نکنید.
مسئله مهم دیگری که وجود دارد این است که بهتر است سوسیسهایی را خریداری کنید که توسط کارخانههای معتبر تولید شده اند و دارای مهر استاندارد هستند، زیرا این کارخانهها تحت نظارت بیشتری هستند و عموما محصولات آنها دارای ایمنی بیشتری است.
رنگ سوسیس ملاک درست و معتبری از سالم بودن آن نیست بلکه مهمترین مسئله برای تشخیص سوسیس سالم بسته بندی سالم و مناسب آن و نداشتن بوی زننده و رنگ غیر طبیعی بهترین سوسیس است.
نکاتی درباره پخت و نگهداری سوسیس
سوسیسها را بیشتر از 36 ساعت در یخچال نگهداری نکنید و برای نگهداری سوسیسها به مدت طولانیتر آنها را به فریزر انتقال دهید و آن را منجمد کنید.
هر چقدر درصد گوشت موجود در این فرآوردهها بیشتر باشد مرغوبیت آن نیز بالاتر است و هنگام پخته شدن کاهش حجم نمیدهند. هرچه میزان گوشت استفاده شده در آنها کمتر باشد چروکیده شدن و کاهش حجم بیشتری بعد از چخته شدن رخ میدهد. دقت کنید که سوسیسی که تهیه میکنید دارای لکههای تیره و سبز رنگ نباشد.
محققان و متخصصان غذایی معتقدند برای جلوگیری از مسمومیتهای غذایی به خصوص در فصل تابستان و وجود باکتریهایی نظیر سالمونلا پخت سوسیس در 6 دقیقه کامل نمیشود و باید به مدت 12 دقیقه روی خرارت باشد بنابراین بهتر است قبل از سرخ شدن آنها را آب پز کنید و سپس سرخ نمایید.
اما حتی با این طرز تهیه نیز مصرف سوسیس به عنوان یک برنامه غذایی مداوم به هیچ عنوان توصیه نمیشود، اما میتوان هفتهای یک بار از آن به عنوان یک غذای حاضری استفاده کرد و بهتر است در کنار آن از سبزیجات خامی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند در کنار آنها استفاده کنید که تا حدی از مضرات آن بکاهد.