سرویس سبک زندگی فردا: نان خامهای از پرطرفدارترین شیرینیهای ایرانی است که در مراسم مختلف از آن استفاده میشود با کمی خلاقیت و حوصله میتوانید این شیرینی را در منزل تهیه و با چای یا قهوه سرو نمایید. به نقل از بانوی شهر طرز تهیه نان خامهای را با شما به اشتراک میگذاریم:
مواد لازم برای تهیه نان خامهای خوشمزه:
آرد سفید قنادی (آرد سه صفر)
شکر یک قاشق غذاخوری
روغن جامد یا کره 300 گرم
تخم مرغ 4 عدد
نمک به مقدار لازم
بکینگ پودر و وانیل نصف قاشق چای خوری
مراحل پخت نان خامهای لذیذ:
1) ابتدا یک پیمانه آرد سفید قنادی (آرد سه صفر) را الک کرده و کنار میگذاریم.
2) داخل قابلمه یک پیمانه آب و به اندازه نوک انگشت نمک، یک قاشق غذاخوری شکر را با یک سوم پیمانه (100 گرم) روغن جامد یا کره اضافه میکنیم و بعد از قاطی کردن روی حرارت میگذاریم.
3) وقتی مواد شروع به حباب زدن نمود آرد را همراه نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر سریع و یکجا اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مرتب هم میزنیم تا آرد با مواد کاملا ترکیب شود.
نکته: توجه کنید حتما قاشقی که برای هم زدن مواد استفاده میکنید باید چوبی باشد.
4) بعد از آنکه خمیر کاملا یکدست و وسط ظرف جمع شد به مدت 5 دقیقه برروی حرارت کم گذاشته و مرتب هم میزنیم.
5) در ادامه حرارت را خاموش کرده و صبر میکنیم خمیر خنک شود. دقت نمایید نباید کاملا خمیر سرد شود فقط از داغی بیافتد.
6) در این مرحله فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد روشن میکنیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم. اگر از توستر استفاده میکنید دما را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
7) مقداری خمیر خنک شده را داخل کاسه بزرگی میگذاریم و 4 عدد تخم مرغ را دانه دانه به خمیر اضافه میکنیم و با همزن خوب مخلوط میکنیم.
8) سپس وانیل را اضافه میکنیم و دوباره خوب هم میزنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
9) خمیر باید چسبنده و براق باشد، خمیر را داخل قیف ریخته و با هر ماسورهای که تمایل دارید، به آن شکل داده، داخل سینی و روی کاغذروغنی با فاصله بگذارید.
10) سینی را داخل فر قرار داده و به مدت 15 دقیقه تا زمانی که نانها پف کنند و طلایی شوند صبر میکنیم.
11) سپس حرارت را 10 درجه کم کرده و اجازه دهید نان خامهای به مدت 10 دقیقه مغز پخته و خوشرنگ شود.
12) سینی را از فر خارج کرده، با نوک چاقو نانها را سوراخ کرده تا بخار داخل آن خارج شود و نان خامهای خمیری نشود.
13) وقتی نانها کاملا خنک شد، داخلشان را با خامه قنادی که از قبل فرم گرفته بود و داخل قیف ریخته پر میکنیم.
14) نان خامهای آماده است.