سرویس سبک زندگی فردا: کرفس از مواد اصلی برای پخت خورشت کرفس و جز آن دسته سبزیجاتی است که بعضی از افراد ممکن است دوست نداشته باشند، اما اگر این خورشت خوشمزه خوب طبخ شود بسیار لذیذ خواهد بود.به نقل از بانوی شهر کرفس را به دلیل خواص زیادی که دارد سلطان سبزیجات مینامند.
در میان هزاران خواص کرفس میتوان به درمان انواع بیماریهای داخلی و پوستی اشاره کرد. فواید برگ و آب کرفس برای تناسب اندام و زیبایی مشهور است. خوردن کرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتیهای اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز و روماتیسم نجات میدهد.
زمان تهیه: 60 دقیقه – تعداد: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس سبز:
گوشت قرمز 500 گرم
پیاز 1 عدد
کرفس 500 گرم
نعنا و جعفری 250 گرم
لوبیا قرمز
رب گوجه فرنگی دوقاشق
نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
مراحل پخت خورش کرفس خوشمزه:
ابتدا پیاز را خوب ریز کرده و در روغن تفت میدهیم، سپس ادویه و زردچوبه را اضافه میکنیم، بعد از چند دقیقه که پیاز رنگش مایل به زرد شد گوشت را که به مربعهای ریز معروف به خورشتی، ریز کرده ایم به مواد اضافه میکنیم.
صبر میکنیم گوشت همراه با مواد در روغن با مواد خوب سرخ شود و تغییر رنگ دهد.
لوبیا را که از شب قبل در آب خیسانده ایم داخل مواد میریزیم. (در شهرهای کردنشین برای پخت خورشت کرفس از لوبیا قرمز استفاده میشود که بسیار خوشمزه و لذیذ است.)
در ادامه جعفری و نعنا را به همراه کرفس که از قبل خوب ریز و سرخ کرده ایم به مواد اضافه کرده و همراه با ساقه کرفس مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم خوب بپزد.
در پایان نمک، آبغوره و لیمو عمانی اضافه کرده و صبر میکنیم تا خورشت جا بیافتند.
خورشت کرفس آماده است. نوش جان!
نکات:
اضافه کردن لیمو عمانی بسته به ذایقه خانواده دارد و ترشی خورشت را زیاد میکند.
توصیه میشود لوبیا را حتما از شب قبل خیس کنید. با این کار پخت لوبیا سریعتر میشود. همچنین از سنگین شدن معده در اثر خوردن حبوبات جلوگیری میکند.
خورشت کرفس را با برنج ایرانی سرو نمایید.
پیشنهاد میکنیم خورشت کرفس را با سیرترشی یا ترشی محلی میل نمایید.