ماهان شبکه ایرانیان

تفاوت بستنی و جلاتو و طرز تهیه جلاتو میوه‌ای

جلاتو از کلمه لاتین جلاتوس به معنای یخی و سرد استخراج شده و در زبان ایتالیایی به ‌معنای بستنی است .اما یک بستنی ایتالیایی یا همان آرتیزانال جلاتو (Artisanal Gelato)، یک بستنی با مشخصه‌هایی خاص است که در مقایسه با Ice Cream کاملا متفاوت است

تفاوت بستنی و جلاتو و طرز تهیه جلاتو میوه‌ای

جلاتو از کلمه لاتین جلاتوس به معنای یخی و سرد استخراج شده و در زبان ایتالیایی به ‌معنای بستنی است .اما یک بستنی ایتالیایی یا همان آرتیزانال جلاتو (Artisanal Gelato)، یک بستنی با مشخصه‌هایی خاص است که در مقایسه با Ice Cream کاملا متفاوت است. بنابراین با وجود اینکه معنای لغوی هر دو واژه یعنی Gelato و Ice Cream یکی است، اما جلاتو در صنعت بستنی، به نوعی از بستنی گفته می‌شود که دارای خصوصیاتی کاملا متفاوت با Ice Cream است. اولین تفاوت عمده بین بستنی و جلاتو، تفاوت در میزان چربی است. میزان چربی جلاتو معمولا بین 7 تا 10 درصد است. در حالیکه در Ice Cream این میزان بالاتر از 12 درصد است.

جلاتو دارای حس انتقال سرمای کمتری نسبت به Ice Cream است. به‌عبارت دیگر، جلاتو در دمای بالاتری نسبت به Ice Cream سرو می‌شود. یکی دیگر از تفاوت‌های بین بستنی و جلاتو، میزان حجم و هواست که در جلاتو مقدار قابل توجهی کم‌تر است. به خاطر همین قدرت انتقال طعم در جلاتو بسیار بیشتر و نیازی به استفاده از اسانس‌ها و طعم‌دهنده‌های صنعتی نیست. با طرز تهیه جلاتو میوه‌ای با ما همراه باشید.

طرز تهیه جلاتو میوه‌ای

مواد لازم برای تهیه جلاتو میوه‌ای

  • 500 میلی‌لیتر شیر پرچرب کاله
  • 200 گرم شکر (نرم و دانه‌ریز)
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • 2 قاشق سوپ‌خوری ثعلب
  • 250 میلی‌لیتر توت فرنگی (پوره شده)
  • 250 میلی‌لیتر طالبی (پوره شده)
  • 125 میلی‌لیتر آبلیمو تازه
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری وانیل شکری
  • 200 گرم خامه صبحانه کاله
  • برش میوه‌های تازه مقداری برای تزیین

طرز تهیه جلاتو میوه‌ای

شیر پرچرب و شکر را در قابلمه روی حرارت ملایم قرار گرم کنید. زرده‌های تخم مرغ و ثعلب را با همزن دستی هم بزنید سپس شیر گرم را به تدریج به آن اضافه و مخلوط کنید.

مخلوط تخم مرغ را مجددا به قابلمه برگردانید و پس از هم زدن به سه قسمت تبدیل کنید. به یک قسمت پوره توت فرنگی، به یک قسمت پوره طالبی و به قسمت بعدی آبلیمو ترش تازه اضافه و مخلوط کنید.

سپس مواد را جداگانه روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا غلیظ شوند. اما مواظب باشید تا نجوشد. مخلوط را از روی حرارت برداشته و وانیل و خامه را به هر کدام اضافه کنید.

روی سطح مایه بستنی‌ها را با کیسه نایلونی بپوشانید و بگذارید بمانند تا خنک شوند. سپس مایه را داخل بستنی ساز خانگی بریزید و دستگاه را روی تنظیمات جلاتو تنظیم و روشن کنید.

بستنی آماده است. آن را اسکوپ بزنید و در ظرفی مناسب با مقداری میوه تزیین کرده و سرو کنید.

نکات طرز تهیه جلاتو

در صورتی که بستنی ساز خانگی در اختیار ندارید، مایه جلاتو را در ظرف فلزی بریزید و یک ساعت در فریزر قرار دهید. هر یک ساعت یکبار، جلاتو را از فریزر خارج و با همزن برقی دور کندهم بزنید تا مایه لطیف و نرم شود. این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید تا جلاتو آماده شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان