طرز تهیه آبدوغ خیار ترکیهای آسان و سریع است. این غذای خوشمزۀ پیشنهادی سرآشپز روزچین برای روزهای گرم تابستان است که یک لقمه غذا از گلویتان پایین نمیرود. ما اطمینان داریم که شما چند کاسۀ کوچک یا متوسط از آن را با لذت خواهید خورد. با طرز تهیه آبدوغ خیار ترکیهای روزچین همراه شوید.
آبدوغ خیار یک غذای سالم و همچنین غذایی سریع است. برای زیباترشدن تابستان و فرار از گرمای آن امروز با یک غذای خنک و البته خوشمزه در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
آبدوغ خیار یک آش سرد
آبدوغ خیار یکی از غذاهای محبوبِ روزهای گرم تابستان است. خیلیها این غذا را بهعنوان غذای اصلی در ناهار یا میانوعده استفاده میکنند. مواد استفادهشده در این غذا مثل ماست و آب و سبزیجات، خنک و آبکی هستند. شاید بعضیها معتقد باشند که این غذا نیست چون هرچقدر میخورند سیر نمیشوند! ولی اگر به منوی مواد لازم نگاهی بیندازید، خواهید دید که این غذای ترکیهای با آبدوغ خیار ما متفاوت است. در این آشِ سرد از بلغور گندم و نخود هم استفاده شده است و شما را سیر خواهد کرد.
طرز تهیه آبدوغ خیار ترکیهای
مواد لازم
- ماست
- سبزیجات معطر
- بلغور گندم
- نخود
- آب
- سیر
- نمک
طرز تهیه
در طرز تهیه آبدوغ خیار ترکیهای ابتدا مقدار ماستی را که داشتید داخل ظرفِ گودی بریزید و همبزنید. حین همزدن آرامآرام آب سرد را هم به آن اضافه کنید. مقدار آب بستگی به سلیقه و مزاج شما دارد و میتوانید آن را کم و زیاد کنید. همزدن را تا جایی ادامه دهید که مایع، رقیق و یکدست شود. سپس مقداری نمک و سیر لهشده را به ترکیب اضافه کنید. در این مرحله نوبت سبزیجات معطر است. شما میتوانید از نعنا، جعفری یا شوید استفاده کنید. سبزیجات را تمیز بشویید و ریز خردکنید و به مواد داخل ظرف اضافه نمایید. تا جایِ ممکن سعی کنید از سبزیجات تَروتازه استفاده کنید. ترکیب سبزیجات و سیر بوی فوقالعادهای به آبدوغ خیار شما خواهد داد.
بعد از اضافهکردن سبزیجات مواد را دوباره بهآرامی باهم مخلوط کنید. حالا نوبت اضافهکردن بلغور گندم است. بلغورهای پخته و سردشده را داخل ظرف بریزید. سپس نخودها را بریزید. حالا آرامآرام همبزنید تا مواد در یک قسمت جمع نشوند و بههم نچسبند. آبدوغ خیار ترکیهای ما آماده است. این غذای سرد را در ظرف تمیز دیگری بریزید و آن را به سلیقۀ خودتان تزئین کنید. برای تزئین میتوانید از نعنایِ خشک، گلِمحمدی خشکشده و گردویِ پودرشده استفاده کنید.