نان از آن دسته غذاهایی است که انواع مختلفی دارد و هر نوع از آن طرفداران خاص خودش را دارد. نان از طرق پختن، بخار پز کردن یا سرخ کردن خمیری به دست میآید که از آرد و آب تشکیل شده است. به دلیل اینکه آرد گندم دارای مقادیر زیادی از گلوتن است و این ماده باعث ترد شدن نان میشود، در پخت اکثر نانها از آن استفاده میکنند. نان یونانی با پنیر فتا یکی از نانهایی است که طرفداران خاص خود را دارد و طعم آن منحصر به فرد است.
برای اینکه خمیر نان به اصطلاح بیشتر ور بیاید از خمیر ترش استفاده میشود. خمیر ترش، هیدرات کربن موجود در آرد و یا شکر را تخمیر می کند و گاز دی اکسید کربن تولید می نماید.
مواد لازم برای تهیه نان یونانی با پنیر فتا
- یک و نیم فنجان آب ولرم
- شکر سفید یک قاشق چایی خوری
- 7 گرم پودر خمیر مایه
- 500 گرم آرد
- 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون
- 200 گرم پنیر فتا
- 100 گرم پنیر گودا
- یک هشتم قاشق چایی خوری نمک
طرز تهیه نان یونانی با پنیر فتا
آرد و نمک را درون ظرفی بریزید سپس آنها را با هم الک کنید و شکر و پودر خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید. آب و روغن را به موادتان اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا یک خمیر کاملا نرم به دست آورید. خمیرتان باید کمی حالت چسبنده داشته باشد.
روی خمیرتان را بپوشانید و آن را برای یک ساعت و نیم تا دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
داخل قالبتان را چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و سپس آن را کاملا در سطح قالب پهن کنید. دو سوم از پنیر فتا را که کاملا ریز خرد شده است روی سطح خمیر پخش کنید. با دستتان کمی از اطراف خمیر را به سمت مرکز قالب تا کنید و مجددا آن را پهن کنید تا مقداری از پنیرها داخل خمیر فرو رود.
روی خمیر را با باقی مانده پنیر فتا و پنیر گودای رنده شده بپوشانید و آن را به فر منتقل کنید. دمای فر را روی 200 درجه سانتی گراد بگذارید و حدود 30 تا 40 دقیقه به نانتان اجازه دهید تا طلایی شود و کاملا بپزد.