وبسایت سر آشپز پاپیون: تابستان فصل میوه های رنگارنگ و خوشمزه است که میتوانید با آن ها غذا ها و دسر های عالی تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه چند نوع غذا ودسر با زرد آلو را آموزش داده ایم.
کوفته زرشک و زردآلو
سپیده یخچالیها
مواد لازم
- زردآلو متوسط 3-4 عدد
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- برنج پخته 1 پیمانه
- لپه نیم پز آسیاب شده 4 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ کامل 1 عدد
- تخم مرغ (سفیده) 1 عدد
- پیاز رنده شده 1 عدد
- زرشک 2 قاشق سوپ خوری
- گردو خردشده 2-3 قاشق سوپ خوری
- سبزی معطر(ریحان و مرزه) 3 قاشق سوپ خوری
- پیاز داغ 2-3 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپ خوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
1. زردآلوها را خرد کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید. پیازداغ، زرشک شسته شده و گردوی خرد شده را هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه وسط کوفته ها آماده شود، سپس آن را کنار بگذارید.
2. در ظرف دیگری گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سبزی معطر، تخم مرغ کامل، سفیده تخم مرغ اضافه، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید و حدود 5 دقیقه ورز دهید تا مواد چسبندگی لازم را پیدا کنند.
3. مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و آن را گود کنید، سپس مقداری از مخلوط زردآلو داخل آن بریزید. دستتان را آغشته به آب سرد کنید و به آرامی کوفته ها را گرد کنید. وزن تقریبی هر کوفته باید حدود 200 گرم شود.
4. در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت دهید، سپس 3 لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید و کوفته ها را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید. دقت کنید که نباید درِ قابلمه را بگذارید چون کوفته ها بلافاصله ترک می خورند.
5. زمانی که یک طرف کوفته ها خودشان را گرفتند، به آرامی آن ها را بر گردانید و بگذارید طرف دیگرشان هم بپزد. اگر کوفته ها به آب بیشتری نیاز داشتند، کمی آب گرم اضافه کنید تا کاملا بپزند. صبر کنید تا کوفته ها آماده شوند و سس غلیظی حاصل شود.
6. کوفته ها را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.
رولت مرغ با عسل و زردآلو
مواد لازم
- فیله مرغ 4 تکه
- روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
- آب پرتقال تازه 4 قاشق سوپ خوری
- عسل 2 قاشق سوپ خوری
- نمک به مقدار لازم
- زردآلو یا آلو قیسی 5 عدد
طرز تهیه
1. فیلههای مرغ را پس از شستن به نمک و یک قاشق سوپخوری روغن زیتون آغشته کرده و در ظرفی دربسته در یخچال به مدت 10دقیقه بگذارید بمانند تا مزهدار شوند.
2. با یک قاشق سوپخوری روغن زیتون باقیمانده، کف یک تابه را چرب کرده و فیلههای مزهدار شده را روی آن بگذارید تا با در بسته به مدت 10دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. وقتی فیلهها پختند، نوبت به سس آنها میرسد.
3. عسل را با آب پرتقال مخلوط کرده، خوب هم بزنید تا رقیق شود. آلوها یا زردآلوها را هم در کنار فیلهها در تابه بگذارید. نصف مقدار سس (مخلوط عسل و آب پرتقال) را روی فیلهها ریخته، در تابه را بگذارید و با درجه ملایم حدود 10دقیقه حرارت دهید.
4. بعد از این مدت باقیمانده سس را روی فیلهها بریزید تا مزه عسل و پرتقال به خوبی به خورد فیلهها برود و آنها را مزهدار و خوشرنگ کند. بعد از چند دقیقه که سس کمی غلیظ شد میتوانید حرارت را خاموش کرده و فیلهها و زردآلوها را در ظرف مورد نظر ریخته و سرو کنید.
سایر نکات
زردآلو یا آلو قیسی در هنگام پخت با فیله مرغ و سس عسل و پرتقال شکل زیبایی به خود میگیرد. البته اگر از کمپوت که پخته شده و نرم است استفاده میکنید، میتوانید با پشت چنگال آنها را له کرده و با سس مخلوط کنید و برای سرو کردن کنار فیلهها بگذارید.
اسموتی میلک شیک زردآلو
مواد لازم
- زردآلو 10 عدد
- عسل 2 قاشق سوپ خوری
- شکر 2 قاشق سوپ خوری
- آب 1 پیمانه
- توت فرنگی خرد شده 1/4 پیمانه
مواد لازم برای لایه میلک شیک
- خامه فرم گرفته 3/4 پیمانه
- عسل 2 قاشق سوپ خوری
- شیر 1/4 پیمانه
طرز تهیه
1. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. زردآلوها را از وسط نصف کنید و هسته آنها را خارج کنید، سپس روی سینی فر بچینید و مقداری شکر روی آنها بریزید. سینی را به مدت 40-30 دقیقه داخل فر قرار دهید تا زردآلوها نرم شده و لبه آنها قهوهای رنگ شود.
2. زردآلوهای پخته را از فر خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسند، سپس همراه با آب و عسل داخل مخلوطکن بریزید. دستگاه را روشن کنید تا مخلوط تا نرم و پورهای شکلی حاصل شود.
3. در ظرفی خامه فرمگرفته، شیر و عسل را بریزید و خوب مخلوط کنید تا مایه میلک شیک آماده شود، سپس آن را کنار بگذارید.
4. برای آماده کردن بستنیها، حدود 3/1 از قالبها را با مخلوط زردآلو پُر کنید. چند تکه توتفرنگی هم داخل آنها بریزید. حالا باید 3/1 دیگر قالبها را با مخلوط میلک شیک پُر کنید و دوباره چند تکه توتفرنگی داخل آنها بریزید. در انتها بیقه حجم قالبها را با باقیمانده مخلوط زردآلو پُر کنید.
5. قالبها را به مدت یک ساعت داخل فریزر قرار دهید تا مواد کمی خودشان را بگیرند، سپس از فریزر خارج کنید و چوب بستنیها را داخل آنها فرو کنید. دوباره قالبها را به مدت 5-3 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا بستنیها آماده شوند.
تارت خرما و زردآلو
اکرم عسگری
مواد لازم
- تخم مرغ 1 عدد
- وانیل 1/8 قاشق چای خوری
- آرد 2 پیمانه
- نمک 1/8 قاشق چای خوری
- کره 100 گرم
- شکر 1/2 پیمانه
- ماست (در صورت نیاز) 1 قاشق سوپ خوری
مواد میانی :
- شکر 4 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ 2 عدد
- پوست پرتقال رنده شده 1/2 قاشق چای خوری
- آرد 3 قاشق سوپ خوری
- خرما 15 عدد
- پودر بادام 70 گرم
- کره نرم شده 50 گرم
- مارمالاد زردآلو 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
1. آرد را در یک کاسه الک کنید. به کاسه حاوی آرد شکر اضافه کنید. وانیل و نمک را هم اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید.
2. وسط آرد را گود کنید. تخممرغ را در این گودی بشکنید، کره را هم حبهحبه ریز کنید و به تخممرغ اضافه کرده و با نوک انگشت مایه آردی را با تخممرغ و کره مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید.
3. سپس قالب تارت را آماده کرده و چرب کنید. در اینجا از قالبی با قطر 23 سانتیمتر استفاده کردهایم. خمیر را در قالب چربشده پهن کنید. روی خمیر را بپوشانید و مواد داخل تارت را آماده کنید.
4. تخممرغها را در کاسهای بشکنید، شکر، پوست پرتقال، پودر بادام و کره نرمشده را به آن اضافه کرده و با همزن برقی مخلوط کنید. حالا سه قاشق سوپخوری آردرا اضافه کرده و باز با همزن مخلوط کنید.
5. مواد آماده شده را روی خمیر ریخته و با پشت قاشق صاف کنید. فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود
6. در این فاصله خرماها را نصف کنید و هستههای آنها را جدا کنید. نیمههای خرما را روی تارت به شکل دلخواه بچینید. تارت را در فر به مدت 35 دقیقه حرارت دهید. سپس تارت را از فر بیرون آورید و روی سطح تارت را با قلمموی آشپزخانه، مارمالاد گرمشده بمالید و بعد دوباره در فر بگذارید تا روی تارت طلایی شود.
سایر نکات
برای روی تارت به جای مارمالاد زردآلو، از عسل هم میتوان استفاده کرد. برای گرم کردن مارمالاد یا عسل هم میتوان آنها را در مایکروفر گرم کرد یا به روش حرارت غیرمستقیم مثل قرار دادن روی بخار کتری یا بنماری کمی آنها را شل و نرم کرد.
اگر دیدید خمیر کمی خشک است به آن یک قاشق ماست اضافه کنید.