شناسه : ۱۰۷۰۳۱۶ - چهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۵۶
گرما شیوع تب کریمه کنگو را افزایش میدهد
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: با توجه به فصل گرما و افزایش جمعیت بندپایان ناقل، احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزایش مییابد

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: با توجه به فصل گرما و افزایش جمعیت بندپایان ناقل، احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزایش مییابد.
به گزارش به نقل از مهر، علی اکبر حدادزاده، اظهار داشت: تب کریمه کنگو یک بیماری مسری قابل انتقال از دام به انسان است که عامل انتقال این بیماری، نوعی کنه است که این کنه تمایل شدید به رشد در شرایط آب و هوایی گرم و خشک دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط مساعد رشد برای این گونه از بندپایان ناقل بیماری در استان یزد، عموم مردم به ویژه دامداران باید توجه ویژهای به این موضوع داشته و مراقبت بیشتری به عمل آورند.
حدادزاده با اشاره به یکی از راههای انتقال بیماری از طریق نیش کنه بیان کرد: دامداران و تمام کسانی که با دام در ارتباط هستند، ضمن سمپاشی دامهای خود باید از لباس مخصوص برای جلوگیری از گزش کنه و انتقال بیماری استفاده کنند و در صورت مشاهده علائمی مانند سرماخوردگی نظیر تب و بدن درد، به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کرده و پزشک معالج را از شغل خود مطلع کنند تا با درمان به موقع بتوانند سلامت خود را به دست آورند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از راههای اصلی انتقال بیماری تماس پوست آسیب دیده و مخاطات بدن با خونابه گوشت است بر این اساس به خاطر سالم سازی گوشت از عامل بیماری، تمام گوشت مورد عرضه در مراکز مجاز استان یزد که ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی است، روند پیشسردگذاری را طی کرده و از سلامت کامل برخوردار میشوند و هیچگونه مخاطرهای برای مردم ایجاد نمیکند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد به ساکنین روستاهایی که دسترسی به کشتارگاه و گوشت صنعتی ندارند، تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری، دامهای خود را سمپاشی کرده و در صورت مشاهده کنه روی بدن دام تا دو هفته پس از سمپاشی از کشتار دام خودداری کنند تا دوره حضور احتمالی ویروس در خون دام طی شود.
وی افزود: شهروندانی که دسترسی به کشتارگاه صنعتی ندارند باید قبل از مصرف و خرد کردن گوشت، لاشه دام ذبح شده را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا عمل پیش سرد گذاری و از بین رفتن ویروسهای احتمالی در بدن دام صورت گیرد.