سرویس سبک زندگی فردا: سالاد تبوله عدس یکی از سالادهای خوشمزه کشورهای عربی است که از بلغور نیم پز شده و سبزیجات معطر درست میشود و شهره جهانی دارد. به نقل از بانوی شهر در این دستور بجای بلغور از عدس پخته شده استفاده شده است.

زمان آماده سازی: 15 دقیقه – زمان پخت: 30 دقیقه – تعداد نفر: 6 – 4 نفر
مواد لازم برای تبوله عدس:
عدس پخته شده 2 پیمانه
جعفری تازه ریز خردشده 1 دسته کوچک
شوید تازه ریز خردشده 1 دسته کوچک
نعناع تازه ریز خردشده 4 – 5 برگ بزرگ
گوجه گیلاسی قرمز 6 – 5 عدد
گوجه گیلاسی رنگهای دیگر 6 – 5 عدد (رنگ زرد، نارنجی یا هر رنگ دیگر، اگر نبود به همان اندازه به جایش از گوجه فرنگی گیلاسی رنگ قرمز استفاده کنید).
کالباس گوشت قرمز از نوع مرغوب 6 – 5 ورق
مواد لازم برای سس:
آب لیموی تازه1 قاشق غذاخوری
رب انار رقیق1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون حدود 3 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
پودر فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
حدود یک ونیم پیمانه عدس خشک را خوب تمیز کرده و بشویید و با مقداری آب بگذارید بپزد، اما مواظب باشید عدسها له نشوند و بعد از پخت آبکش کرده و رویش کمی آب ولرم بگیرید تا آب تیره اضافی حاصل از پخت عدسها برود و باعث سیاه شدن سالاد نشود.
فقط برگهای جعفری، نعناع و شوید را تمیز کرده و بشویید و خوب خشک کنید تا هیچ آب اضافهای نداشته باشند. بعد در دست رول کرده و خوب ریز کنید و کناری بگذارید.
پیازچهها را هم فقط قسمت سفیدشان را ریز خرد کنید، و فقط قسمتهای نرم قسمت سبز و تازه اش را هم خرد کنید، نیازی به قسمت سبزسفت و خشک نداریم.
گوجههای شسته شده و خشک شده را به 4 تکه تقسیم کنید و کناری بگذارید.
کالباس را باریک باریک خرد کنید، هر چقدر باریکتر خرد کنید به همان اندازه سالادتان زیباتر خواهد شد. یک ماهی تابه را بگذارید گرم شود و کالباسها را بدون روغن در آن بگذارید تا کمی آب خودشان را از دست بدهند، میتوانید خیلی کم کره یا روغن زیتون هم بزنید.
مواد خردشده و آماده شده را به همراه عدس در یک کاسه بزرگ ریخته و باهم مخلوط کنید. سس را بریزید و کمی با مواد مخلوط کنید. در کاسه سرو سالاد، عدس را بکشید، وقتی سالاد را در ظرف سرو میکشید، خواهید دید که این سالاد رنگین کمانی از رنگ هاست و در عین سادگی، سالاد خوشمزهای است.
طرز تهیه سس:
تمام مواد سس را با هم مخلوط کرده و با همزن دستی بزنید تا یکدست شود و بعد روی سالاد بدهید و مخلوط کنید، اگر رب انار غلیظ است با کمی آب آن را رقیق کنید، رب انار مارک یک ویک یا کامبیز انتخابهای خوبی هستند.
نکات:
این سالاد را میتوانید با عدس گرم و یا سرد درست کنید.