سرویس سبک زندگی فردا: پیتزا از آن دسته غذاهایی هست که با وارد شدن آن به سفره ما ایرونیها خیلی زود خودش را در دل خیلیها باز کرد و برای یکبار هم شده وسوسه چشیدن و امتحان کردن این فست فود پنیری را به ما داده است! به نقل از بیتوته برای درست کردن این غذای ایتالیایی الاصل که ما نیاز به فر و در موارد حرفهای و سنتی به تنور داریم. اما ممکن است گاهی دسترسی به فر نداشته باشیم و اتفاقاً دلمان هوس پیتزا کرده باشد، فقط کافی است یک شعله ملایم گاز داشته باشیم، چون خیلی راحت میتوانیم در خانه یک پیتزای بدون فر را به کمک یک ماهیتابه درست کنیم. در ادامه با طرز تهیه پیتزا خانگی بدون فر در خدمت شما خواهیم بود.
مواد لازم برای تهیه پیتزای بدون فر:
سوسیس، کالباس، پپرونی، مرغ یا گوشت پخته شده 300 گرم
قارج 1 پیمانه
فلفل دلمهای یک چهارم 1 عدد
پنیر موزارلا یا پیتزا 1/5 پیمانه
آبلیمو ترش تازه 2 قاشق چایخوری
خمیر پیتزا آماده 1 عدد
سس گوجه فرنگی 3 قاشق سوپخوری
ذرت پخته شده، زیتون یا گوجه فرنگی گیلاسی به میزان لازم
مراحل تهیه پیتزای بدون فر:
برای شروع ابتدا، مواد اولیه را باید برش بزنیم. همانطور که در مواد اولیه ذکر کردم، برای پیتزای مورد علاقمان با توجه به خواسته و سلیقه خودمان میتوانیم از سوسیس، کالباس یا حتی مرغ یا گوشت استفاده کنیم. برای تهیه این پیتزا من از پپرونی استفاده کردم که کمی تند مزه است. آنها را به صورت ورقهای خرد کردم و بعد قارچ را هم با برشهایی یک اندازه که نه خیلی ضخیم و نه خیلی باریک باشند، برش میزنیم. فلفل دلمهای را هم به صورت نگینی خرد میکنیم.
حالا مقداری روغن را داخل ماهیتابه ریخته و پپرونی را بعد از اینکه روغن کمی داغ شد داخل آن میریزیم و کمی تفت میدهیم تا خوش رنگ و سرخ شوند. اگر شما از مواد دیگری استفاده کردید هم بهتر هست آن را یک تفت کوچک بدهید، چون قرار هست پیتزا را روی حرارت خیلی ملایم گاز و دورن ماهیتابه درست کنیم پس بهتر هست مواد اولیه مان کاملاً پخته شده باشند.
بعد از تفت دادن پپرونی یا سوسیس یا … آن را از تابه خارج کرده و حالا قارچ را اضافه میکنیم. شعله کمی بیشتر میکنیم و سپس آبلیمو ترش را اضافه میکنیم. اینکار باعث میشود تا قارچ هایمان سیاه نشوند. اگر دوست داشتید کمی نمک و فلفل اضافه کنید، ولی من این کار را نکردم، چون پپرونیها به اندازه کافی مزه دار بودند.
بعد از اینکه قارچها کمی آب میان بافتی شان را از دست دادند، فلفل دلمهای را اضافه میکنیم و با همان حرارت بالا تفت شان میدهیم تا کمی طلایی شوند. حرارت بالا باعث میشود سبزیجات سریع بپزند در حالیکه خواص خودشان را از دست ندهند.
مرحله بعدی آماده کردن خمیر یا نان پیتزا هست. همان طور که اشاره کردم، چون برای پخت پیتزا خبری از فر نیست، بهتر است برای تهیه پیتزاهای بدون فر از خمیرهای آماده استفاده کنیم، چون یک مرحله از پیش پخت را در کارخانه انجام دادند. من برای ترد شدن خمیر آن را با کمی روغن تفت دادم و بعد ماهیتابه را از روی شعله برداشتم.
حالا سس گوجه فرنگی یا همان سس کچاپ را روی خمیر ریختم و با برس مخصوص آشپزی به خمیر آغشته کردم کاملاً؛ و بعد مقدار کمی از پنیر موزارلا با پیتزا را روی سس پاشیدم.
حالا به ترتیب فیلینگ یا مواد میانی پیتزا را روی پیتزا قرار میدهیم پس ابتدا با پپرونی شروع کردم و آنها را روی لایه نازکی از پنیر پیتزا چیدم؛ و بعد مخلوط قارچ و فلفل دلمهای را اضافه کردم و به صورت یکنواخت روی ورقههای پپرونی پخش کردم.
حالا بقیه پنیر موزارلا را روی پیتزا ریختم و کاملاً روی پیتزا را با آن پوشاندم.
نهایتاً برای اینکه پیتزا جذابتر شود، با چند ورق پپرونی اضافه و کمی فلفل دلمهای و چند زیتون اسلایس شده به همراه پاشیدن پودر آویشن آن را تزئین کردم.
حالا نوبت پخت پیتزا میرسد، تابه را روی حرارت بسیار بسیار ملایم گاز قرار میدهیم، مقدار کمی روغن را داخل تابه میریزیم و برای یکنواخت پخش شدن حرارت میتوانیم از یک شعله پخش کن کمک بگیریم. درب ماهیتابه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم با همان حرارت ملایم، پنیرهای روی پیتزا به آرامی آب شود.
وقتی همه پنیرها به طور کامل ذوب شد پیتزای ما آماده هست.
پیتزا را از ماهیتابه خارج کرده و روی ظرف یا تخته سرو قرار میدهیم و بعد با یک کاتر پیتزا آن را برش میزنیم و سرو میکنیم. برای زیباتر شدن پیتزا من از برگهای خیلی کوچک ریحان استفاده کردم. امیدوارم این نوع پیتزا را هم در خانه درست کنید و از تهیه آن لذت ببرید.