برترین ها - ترجمه از ساناز مطلبی: براساس مطالعه ای که در موسسه بهداشت جهانی اسپانیا انجام شد، به این نتیجه رسیدند که هر چقدر خوردن آخرین وعده غذایی را به دیر وقت موکول کنیم به همان اندازه نیز در معرض ابتلا به سرطان هستیم.
در این مطالعه رابطه بین غذا و سرطان را بررسی کرده اند، به طور مثال خوردن منظم سبزیجات تازه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و برعکس خوردن گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
اخیرا مطالعه ای ارتباط بین زمان خوردن غذا را با احتمال ابتلا به سرطان سینه و پروستات بررسی کرده است. که این دو نوع سرطان، با کارهای شیف شب و اختلال در ریتم شبانه روزی و تغییر ساعات بیولوژیکی ارتباط نزدیکی دارند، که نشان دهنده حساسیت این دو نوع سرطان به زمان بندی در خوردن و سبک زندگی است.
زمان غذا خوردن و خطر ابتلا به سرطان
در این مطالعه اطلاعات 621 مرد مبتلا به سرطان پروستات و 1205 زن مبتلا به سرطان پستان را در اختیار داشتند. گروه کنترل شامل 872 مرد و 1321 زن بدون سرطان بودند. سبک زندگی شرکت کنندگان، از جمله اطلاعات مربوط به زمان غذا خوردن و عادات خواب آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بسیار شگفت انگیز بود.
افرادی که قبل از ساعت 9 شب یا حداقل 2 ساعت قبل از رفتن به رختخواب آخرین وعده غذایی خود را خوردند، حدود 20 درصد کمتر از خطر ابتلا به سرطان سینه یا پروستات رنج می برند، نسبت به کسانی که پس از ساعت 10 آخرین وعده خود را خوردند یا بلافاصله پس از خوردن به رختخواب رفتند.
خوردن دیر هنگام شام، بر متابولیسم و سوخت و ساز اثر منفی می گذارد. همچنین خوردن غذا در اواخر شب سبب ایجاد التهاب در بدن و بالا رفتن سطح قند خون میشود که از جمله عوامل ایجاد سرطان در بدن است.
علاوه بر این موارد، تغییر سبک زندگی مانند: کاهش وزن و سیگار نکشیدن، نیز می تواند تأثیر مهمی در عدم ابتلا به این بیماری داشته باشد. عواملی در زندگی روزمره مانند چاقی، خوردن گوشت قرمز یا استفاده از دخانیات خطر ایجاد و رشد تومور را افزایش می دهد.
دنبال کردن یک روش زندگی سالم می تواند خطر ابتلا به سرطان را در طول زندگی یک فرد از 50 درصد به 30 درصد کاهش دهد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیماری چاقی به ویژه در کشورهای توسعه یافته یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان به شمار می رود. این سازمان با ذکر این نکته که تعداد افرادی که در اثر بیماری چاقی بیش از حد به سرطان مبتلا شده اند 3.6 درصد از مجموع بیماران سرطانی جهان در سال 2012 را تشکیل می دهد، تصریح کرده است که از طریق مقابله با بیماری چاقی می توان دست کم 25 درصد از آمار ابتلا به سرطان در این جوامع را کاهش داد.