شیرینی نخودچی از شیرینیهای سنتی قزوین و از معروفترین شیرینیهای سنتی ایرانی است، بهطوریکه با شنیدن نام آن به یاد دیدوبازدید عید و سال نو میافتیم. ماده اصلی شیرینی نخودچی، آرد نخودچی است و برای تهیۀ آن باید از بهترین و باکیفیتترین نوع آرد نخودچی استفاده شود. در ادامه با آموزش طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی در آشپزخانه روزچین همراه شوید.
مواد لازم برای شیرینی نخودچی
آرد نخودچی: 500 گرم
روغن جامد: 250 گرم
پودر قند یا شکر ساییدهشده: 250 گرم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
خلال یا پودر پسته: به میزان لازم
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بیدردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم
طرز تهیه شیرینی نخودچی
ابتدا شکر یا پودر قند و روغن را داخل کاسۀ بزرگی بریزید و حدود دو دقیقه با همزن برقی آنها را مخلوط کنید. سپس پودر هل را اضافه کرده و دوباره همبزنید تا شبیه کرم شود. حالا آرد نخودچی را الک کرده و به مواد درون کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آرد جذب روغن شود. با دست خمیر را کمی ورز دهید. البته باید از زیاد ورزدادن خمیر خودداری کنید، چون خمیر بسیار نرم میشود و بهروغن میافتد.
حالا میتوانید خمیر را فوراً قالب بزنید و شروع به پخت کنید یا اینکه خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و بهمدت یکیدو ساعت در جای خنک بگذارید، سپس قالب بزنید. برای این کار کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کرده و شروع به قالبزدن شیرینیها کنید.
یادتان باشد که از قبل فر را روشن کنید تا خوب گرم شود. یک قالب گل پنجپر یا چهارپر یا هر قالب دلخواه دیگری را انتخاب کنید. سپس قالب را ابتدا داخل آرد برنج بزنید و تکان بدهید و بعد شروع به قالبزدن کنید. حالا تمام خمیرهای قالبزده را با فاصله کم داخل سینی فر بچینید. روی هر یک از آنها یک خلال پسته بگذارید یا مقداری پودر پسته بریزید.
سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و روی 160 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه به آن زمان بدهید تا شیرینیها بپزند. اگر حرارت بیشتر از این مقدار باشد و شیرینیها زودتر از این بپزند، تیره میشوند و ظاهر مناسبی نخواهند داشت.
بعد از اتمام پخت شیرینیها، سینی را از فر خارج کنید و صبر کنید تا کمی خنک شوند. حالا خیلی با احتیاط، شیرینیها را در ظرف موردنظرتان بچینید و اجازه دهید کاملاً خنک شوند. شیرینیها را بعد از سردشدنِ کامل، سرو کنید.
نکات مهم
- حتماً از مواد اولیه مرغوب و تازه استفاده کنید.
- سعی کنید بهجای پودر هل آماده، خودتان در منزل هل تازه را آسیاب کنید تا شیرینیها عطر و بوی بهتری داشته باشند.
- بهجای روغن جامد میتوانید از کره هم استفاده کنید.
- کیفیت آرد نخودچی موردِاستفاده، در طعم نهایی این شیرینی بسیار مؤثر است.
- اگر بخواهید شیرینی نخودچی شما کمی سفتتر از حالت معمول باشد، میتوانید 100 گرم آرد معمولی را جایگزین 100 گرم آرد نخود کنید.
این هم از طرز تهیه شیرینی نخودچی که در همینجا به پایان رسید. منتظر خواندن تجربیات و نظرات شما همراهان عزیز هستیم.