روزهای داغ تابستانی و زمانی که دمای هوای محیط به قدری بالا است که احساس کلافگی میکنیم. احتمال انتخاب یک لیوان قهوه دم سرد یا آیس کافی خنک خیلی بیشتر از یک فنجان چای یا قهوه داغ است. واژههای قهوه دم کشیده سرد (Cold brew Coffee) یا آیس کافی (Iced Coffee) گاهی به جای یکدیگر استفاده میشوند اما معانی و طعم آنها کاملا با هم متفاوت است. برای آگاهی از تفاوت آیس کافی و قهوه سرد با ما همراه باشید.
به طور کلی تفاوت آیسکافی و قهوه سرد در روشهای تهیه، زمان و دمای دم کشیدن و عطر و طعم آنها است. قهوه دم سرد در مقایسه با آیس کافی در دمای سردتر یا به قولی در دمای اتاق دم کشیده میشود. در حالی که آیسکافی با آب داغ و دمای بالا دم شده سپس روی تکههای یخ ریخته میشود. زمان تهیه قهوه سرد در مقایسه با آیس کافی بسیار طولانیتر و عطر و طعم آن نسبتا ملایمتر است. اما تفاوت آیس کافی و قهوه دم سرد به صورت جزئیتر!
مدت زمان و دما در تهیه آیس کافی و قهوه دم سرد
قهوه دم سرد در دمای خنک یا دمای اتاق که معمولا بین 20 تا 200 درجه سانتیگراد است، دم کشیده میشود. بنابراین عصاره گیری و انحلال قهوه به زمان بسیار زیادی حدود 12 تا 48 ساعت احتیاج دارد. همان طور که گفتیم آیس کافی با دمای بالا دم کشیده شده سپس روی یخ ریخته میشود. بنابراین به زمان کمتری نیاز دارد. بهترین دما برای تهیه قهوه حدود 90 درجه سانتیگراد است.
عطر و رایحه
چون زمان عصارهگیری قهوه دم سرد بسیار طولانی است عطر قهوه به خوبی آزاد میشود. اما رایحه یک ویژگی ماندگار نیست و ممکن است در زمان سرو رایحه زیادی از آن احساس نشود. آیس کافی به دلیل زمان کمتر، رایحه نسبتا خوبی از خود بروز میدهد.
مقدار کافئین
هرچه قهوه بیشتر با آب در تماس باشد، مقدار کافئین آن نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین قهوه دمی که مدت زمان عصارهگیری آن بیشتر است، مقدار کافئین بیشتری از خود استخراج میکند.
نوع قهوه
برای تهیه قهوه دمی سرد کیفیت و نوع دانه قهوه بسیار تاثیرگذار است. بسیاری از قهوهنوشان به این معتقدند که قهوه ربوستا با رست تیره طعم بهتر و برخی دیگر قهوه با درجه رست روشنتر را مناسب میدانند. برای تهیه آیس کافی نیز تازگی دانهها و رست (برشتگی) مدیوم بهترین گزینه محسوب میشود.
تفاوت آیس کافی و قهوه سرد در میزان اسیدی
تحقیقات نشان داده قهوههایی که به روش دمِ سرد تهیه میشوند نسبت به قهوه داغ 67٪ اسیدیته کمتری دارند. وقتی قهوه آسیاب شده با آب داغ دم داده شود روغن حاوی ترکیبات اسیدی از آن خارج میشود. این همان طعم تلخی است که از قهوه سراغ دارید. سرتان را درد نیاوریم، هر چه قهوه کمتر اسیدی باشد، هم خوش طعمتر است و هم برای دندانها و معدهتان سالمتر.