مواد لازم
- 3 کیلوگرم گلابی
- دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
- 21/4 پیمانه (510 میلیلیتر) شکر
- 51/4 پیمانه (1.5 لیتر) آب
طرز تهیه1. آماده کردن شیشه
شیشه ها و در آنها را با آب داغ بشویید و تمیز کنید تا کاملا تمیز و ضدعفونی شوند. به خوبی آنها را آب بکشید و خشک کنید.
2. استرلیزه کردن در شیشه ها
درهای شیشه ها را درون قابلمه آب داغ قرار دهید تا روی حرارت ملایم بجوشد. هنگامی که آب جوشید، حرارت را کم کنید تا به حالت نیمجوش به مدت 5 دقیقه در همان آب باقی بمانند. سپس در بطری ها را بیرون بیاورید.
3. استرلیزه کردن خود شیشه ها
خود شیشه ها را درون قابلمه آب بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا کاملا بجوشند. پس از اینکه آب جوشید حرارت را کم کنید و بگذارید شیشه ها 10 دقیقه در آنها باقی بمانند.
البته اگر ماشین ظرفشویی دارید، می توانید با آب بسیار داغ آنها را یکدست بدون مواد شوینده بشویید. اگر هم از پودر صابون یا پودر ظرفشویی استفاده می کنید، حتما شیشه ها را به خوبی آبکشی کنید تا هیچ اثری از این مواد شوینده روی شیشه ها باقی نمانند.
4. خشک کردن شیشه ها
شیشه ها و درهای آنها را روی دستمال تمیز بگذارید تا کاملا خشک و خنک شوند.
5. آماده کردن گلابی ها
گلابی های رسیده اما سفت را انتخاب کنید. ترجیحا گلابی هایی که انتخاب می کنید نباید له باشند یا لکه داشته باشند. سپس آنها را پوست بگیرید و کنار بگذارید.
6. خرد کردن گلابی ها
با استفاده از چاقوی تیز، گلابی ها را به صورت ورقه های ضخیم برش دهید. سپس هسته ها و تخمه های آنها را بیرون بیاورید و گوشت گلابی را به اندازه های یکسان برش دهید.
7. گلابی ها را درون آب لیمو قرار دهید
درون یک قابلمه، آب لیموترش را بریزید و سپس گلابی ها را اضافه کنید. باید آب لیموترش سطح روی گلابی ها را به طور کامل بپوشاند. این مرحله برای این است که گلابی ها پس از برش خوردن سیاه و تیره نشوند.
8. طرز تهیه شربت
در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم بگذارید و حسابی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. پس از اینکه شربت جوشید، حرارت را کم کنید و به حالت نیمجوش بگذارید سه دقیقه روی حرارت باشد.
9. شربت را درون قابلمه گلابی ها بریزید و با هم مخلوط کنید.
10. قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم بگذارید تا دوباره به نقطه جوش برسد.
حرارت را کم کنید تا مواد به حالت نیم جوش چند دقیقه ای روی اجاق باشند. سپس شعله را خاموش کنید. در قابلمه را بگذارید و به گلابی ها اجازه دهید 5 دقیقه در شربت استراحت کنند تا کاملا نرم شوند و گرم بمانند.
11. کمپوت کردن گلابی ها
ابتدا، دوسوم یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید. آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
12. گلابی ها را درون شیشه بریزید تا حدود دوسوم شیشه را پر کند. سپس با کمک صافی، شربت را روی گلابی درون شیشه بریزید.
13. شیشه ها را طوری پر کنید تا کاملا روی گلابی ها را بپوشانند و حدود 1.5 سانتی متر از بالای شیشه هم خالی بماند.
14. با استفاده از یک چاقوی تمیز، همه حباب ها و هواهای خالی میان مواد را از بین ببرید.
15. با دستمال تمیز همه اطراف شیشه را تمیز کنید.
16. در شیشه را کاملا سفت ببندید.
17. شیشه ها را درون قابلمه آب روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید با حرارت زیاد بجوشند تا کاملا استرلیزه شوند. برای شیشه های معمولی و نه چندان بزرگ، حدود 20 دقیقه جوشیدن کافی است.
18. برای اینکه از سفت و اصطلاحا پلمپ بودن درب شیشه ها مطمئن شوید، پس از 12 یا 24 ساعت، انگشت خود را در مرکز در شیشه فشار دهید. اگر فرو نرفت یعنی ماموریت به خوبی انجام شده است. اگر غیر از این بود، یعنی کارتان را درست و کاملا انجام نداده اید.
19. این کمپوت را تا چند روز می توانید در یخچال نگهداری کنید.