وبسایت دونفره: خیارشور یکی از پرطرفدارترین چاشنیهای غذایی است که اغلب در کنار تمام ساندویچ ها و در برخی از سالادها استفاده می شود. در این مطلب آموزش تهیه خیارشور با تخم شوید، مرحله به مرحله آورده شده است.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290706x.jpeg)
مواد مورد نیاز
- خیار 1 کیلوگرم
- سیر 4 حبه
- تخم شوید 2 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری (اختیاری)
- سرکه سیب 1 فنجان (یا هر سرکه دیگری)
- آب 1 فنجان
- نمک ترشی 1.5 قاشق چایخوری
- شیشه دهن باز 2 عدد متوسط
طرز تهیه
1. قبل از هرچیزی برای داشتن یک خیار شور خوشمزه، باید خیار های مناسبی را برای اینکار انتخاب کرد. خیار مناسب، باید دارای پوستی سالم بوده، و نرم و چروک نباشد. خیار را شسته و کاملا خشک نمایید. قسمت های انتهایی خیار را که دارای آنزیم هایی است که می تواند منجر به شل شدن خیارشور شود، را ببرید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290706x.jpeg)
2. سپس خیارها را به صورت دلخواه، نیزه ای یا حلقه ای خرد کنید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290721a.jpeg)
3. سیرها رو پوست کرده و نصف کنید. آنها را به همراه تخم شوید و فلفل درون شیشه بریزید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290721a.jpeg)
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290737n.jpeg)
4. سپس خیارها را مرتب و بدون فاصله داخل شیشه بچینید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290753h.jpeg)
5. اکنون سرکه سیب، آب و نمک را درون یک قابلمه ریخته و اجازه دهید تا جوش بیاید. سپس آن را درون شیشه و روی خیارها بریزید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290753h.jpeg)
6. کمی تکان دهید تا هوا و حباب های آن خارج شده و مجددا سرکه بریزید تا روی خیار ها را بگیرد.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290768u.jpeg)
7. درب شیشه ها را گذاشته و کاملا محکم کنید. در این قسمت می توانید شیشه های پر و محکم شده را برای نگهداری طولانی تر درون آب جوش قرار دهید. 5 دقیقه صبر کنید و بلافاصله آنها را از آب خارج کنید.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290768u.jpeg)
8. اجازه دهید شیشه ها به دمای اتاق رسیده و سپس آنها را درون یخچال بگذارید. حداقل 48 ساعت صبر کنید و سپس خیارشورها قابل استفاده می باشد.
![طرز تهیه خیار شور با تخم شوید طرز تهیه خیار شور با تخم شوید](/Upload/Public/Content/Images/1397/05/22/1006290784o.jpeg)
نکات:
1. اگر قصد دارید که خیارشور را برای مدت طولانی نگه دارید، می بایست شیشه ها و درهای آن را کاملا استریلیزه کنید. برای اینکار یک قابلمه را از آب پر کنید و بگذارید تا به جوش آید. سپس با کمک یک مقاش یا دستگیره شیشه ها را به همراه در هایشان، درون آب گذاشته و کمی بچرخانید تا تمامی قسمت های آن شسته شود. در غیر اینصورت اگر برای مصرف مدت زمان کوتاه و یخچالی از خیار شور استفاده می کنید، نیازی به اینکار نیست.
2. می توانید مقدار نمک و فلفل آن را مطابق با سلیقه خود کم و زیاد کنید.
3. فرایند جوشاندن شیشه های پر شده از خیار، درون آب جوش اگر به درستی انجام شود، می توانید خیارشورها را خارج از یخچال و در دمای اتاق نگهداری کنید. فقط توجه شود که چنان چه در شیشه باز شد زود استفاده شده و یا به صورت کوتاه مدت درون یخچال نگه داری شود.
4. می توانید از این روش ساده به عنوان یک دستورالعمل کلی برای درست کردن شور سایر سبزیجات مانند سیر، پیاز، لوبیا و یا حتی هویج استفاده نمایید.