به گزارش سایت الودکتر، افزایش پروتئین در رژیم غذاییتان، میتواند باعث احساس سیری و کاهش اشتها در شما شود. به این ترتیب که غذای مصرفی در وعدهی غذایی بعدی کاهش یافته و وزن شما کم میشود. برای مثال تحقیقی بر دو نوع رژیم غذایی صبحانه انجام شد. یکی از صبحانهها تخم مرغ و دیگری نان شیرین بود که هر دو با کالری برابر بودند. در دورهی هشت هفتهای مطالعات، آن دستهای که تخم مرغ مصرف کرده بودند، 65 درصد وزن و 16 درصد بیشتر چربی از دست داده بودند. علاوه بر این دریافت مقدار زیادتری پروتئین، میتواند از کاهش حجم عضلات در طول دورهی رژیم غذایی جلوگیری کند. افزودن پروتئین تا 20 الی 30 درصد کالری روزانه یا 1 تا 1.2 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزنتان، میتواند برای تأثیرگذاری کافی باشد.
برای کاهش اشتها تا می توانید فیبر بخورید
میزان بالای فیبر دریافتی موجب ارتجاع معده و کاهش اشتها میشود. سرعت خالی شدن معده را کاهش داده و باعث آزاد شدن هورمونهای سیری میشود. همچنین با تخمیر فیبر در روده، نوع خاصی اسیدهای چرب (short-chain fatty acids) تولید میشوند که به افزایش احساس سیری منجر میشود.
تحقیقات جدید نشان دادهاند افزودن لوبیا، نخود فرنگی، نخود و عدس در رژیم غذایی، میتواند 31 درصد حس سیریبیشتری در مقایسه با غذاهای با کالری مساوی ولی کم فیبر ایجاد کند. غلههای غنی شده کامل از فیبر نیز میتوانند در القای حس سیری مؤثر باشند. مصرف 14 گرم فیبر بیشتر میتواند کالری دریافتی روزانهی شما را تا 10 درصد کاهش دهد. این کار منجر به کاهش تقریبا 2 کیلوگرم از وزنتان در مدت 4 ماه میشود.
با این حال بررسیهای اخیر، تأثیرات کمتری از فیبر را نشان دادهاند که این موضوع میتواند به خاطر نوع فیبر مورد بررسی باشد. فیبرهای چسبناکتر مانند پکتینها، بتاگلوکانها (نوعی قند که در دیوارههای سلولی حبوبات و غلات وجود دارد) و صمغ گوار حس سیری بیشتری در مقایسه با فیبرهای با چسبندگی کم به وجود میآورند. البته دقت کنید که مصرف بیش از اندازهی فیبر میتواند اثرات منفی هم به همراه داشته باشد.
میوه هایی برای کاهش اشتها
هر سیب به اندازه تقریبی یک شیرینی کوچک کالری دارد و به همان مقدار نیز از الیاف برخوردار است.
افرادی که در روز تنها سه سیب می خورند بیش از کسانی که روزانه فقط سه شیرینی سالم مصرف می کنند، وزن کم می کنند. اما پوست سیب نباید کنده شود. این مطالعه ها نشان می دهد که بین اسید اورسولیک موجود در پوست سیب و خطر چاقی رابطه ای معکوس وجود دارد.
شاه بلوط از همه خواص آجیل ها برخوردار است، بی آن که کالری یا چربی موجود در آنها را داشته باشد. شاه بلوط نیز سرچشمه خوبی برای پروتئین، الیاف و ویتامین E است. ولی بالعکس دیگر آجیل های درختی، از ویتامین ث هم به حد زیادی برخوردار است.
تنها مصرف 226 گرم از این خوراکی فوق العاده مغذی، روزی 4 گرم الیاف و بیش از میزان لازم ویتامین ث وارد بدن می کند. بنا به رپرتاژ مجله معتبر ژورنال تغذیه، هرچه ویتامین ث در بدن بیش تر باشد به سوخت چربی بیشتر کمک می کند.
حتی پس از پختن، 88 درصد وزن کدوحلوایی را آب تشکیل می دهد. بنابراین معده را پر کرده و جای کمی برای کالریهای اضافی می گذارد. از آنجا که 3 درصد آن را الیاف تشکیل می دهد، پس منبع خوبی برای کسب الیاف مورد نیاز بدن است.
تخمه کدو مقدار زیادی پروتئین، چربی مفید و الیاف را در پوسته کوچک خود ذخیره کرده است. هر سه این مواد به آهستگی هضم و جذب بدن می شوند. آهستگی این روند هضم برای مدت طولانی به انسان احساس سیری می دهد و میزان قند خون را ثابت نگاه می دارد.
گلابی سرشار از الیاف و مملو از ویتامین ث است. نتایج گزارش های اخیر حاکی از آن است که مواد مغذی موجود در گلابی همچنین قابلیت متابولیسم بدن را افزایش می دهد. به علاوه، مصرف گلابی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.