کارناوال به تبریز رفته است و در بازار و شهر ، سراغ خوشمزه ترین میان وعده ها را گرفته است تا لیستی هیجان انگیز از خوراکی های اشتها آور برایت درست کند .
منطقه آذربایجان همیشه به غذا ها ی لذیذ و شیرینی های تازه ای شُهره بوده است که اگر بهترین نوع از آن ها را بخواهی ، باید به تبریز آمده و امتحانشان کنی .
اینجا ساده ترین میان وعده ها طوری طبخ و سرو می شوند که خاطره سوختن زبان و دهانت از اولین گاز و طعم تند و یا شیرین آن ها تا شهر خودت در خاطرت می ماند .
بنابراین در ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز با ما همراه باشید .
فرهنگ را می توان خواند ، دید ، پوشید و حتی مزه کرد .
هر شهر جدید برایت ، گنجینه ای از تاریخ و فرهنگ را کنار گذاشته تا آن را در #موزه ، بناهای داخل شهر ببینی .
برایت لباس های سنتی را به نمایش گذاشته تا هنر زنان و مردان آنان را بر تن کنی و یا به یادگار گوشه منزل خود قرار دهی .
اما یک قسمت از فرهنگ را هم می توان چشید ، همان قسمت که می شود غذاهای ترش شمالی ، یا تند جنوبی و یا خوشمزه از نوع تبریزی .
در ادمه برایتان از میان وعده های خوشمزه ، از نان های #سنتی و معروف ترین شیرین ها و غذاهای این #شهر دیدنی خواهیم گفت .
بنابراین با ما همراه باشید تا این بار که به #تبریز رفتید بدانید کجا و به دنبال امتحان کردن چه خوراکی باشید .
1) یرآلما یومورتا ؛ لقمه ی نوستالژیک سیب زمینی و تخم مرغ
البته تایپ کردن نام این میان وعده نوستالژیک آذربایجانی از تلفظ آن آسان تر است .
از نام دوست داشتنی این غذا که بگذریم ، مزه اش هم فوق العاده است ، هرچند که ترکیباتش ساده است .
سیب زمینی و تخم مرغ دو ماده ی اصلی برای تهیه ” یرآلما یومورتا “ است .
سراغش را در کوچه پس کوچه های بازار و در اطراف پارک ائل گلی از مغازه داران و مردم که بگیری ، تو را به سمت بهشتی از بخار و عطر سیب زمینی کبابی راهنمایی می کنند .
تخم مرغ و سیب زمینی های آب پز ، بر روی سینی هایی که از زیرشان بخار بلند می شود گذاشته شده اند و تعدادی از سیب زمینی ها هم زیر ذغال منتظرند تا درون نان پیچیده شده و به دست مشتری داده شوند .
فروشنده ها بی نهایت صمیمی هستند ، کافی است با آن ها کمی گرم سلام و احوال پرسی کنی تا سفارشی برایت لقمه بپیچند .
نان سنگک ، لواش یا نان محلی را پهن می کنند ، با کره روی آن را چرب کرده و سیب زمین آب پز را روی آن می گذارند.
بعد نوبت سیب زمینی ذغالی می رسد .
ازت سوال می کنند که با پوست آن را بگذارند یا پوستش را بکنند ؟
ما پیشنهاد می کنیم که بگویید با پوست ، تا طعم خوش کبابی بودن آن را از دست ندهید .
بعد نوبت به ادویه و سبزی های معطر می رسد .
از میان کره ، فلفل ، نمک ، سس ، نعنا ، تره و … می توانی ترکیبش را خودت انتخاب کنی .
بعد هم فروشنده پیش رویت آن را لقمه کرده و به دستت می دهد تا با دیدن این صحنه نوستالژیک و دوست داشتنی ، خاطرات کودکی برایت زنده شود.
دوغ هم فراموش نشود ، حتما سیب زمینی تخم مرغ تبریز را با دوغ میل کنید.
2) بلال کبابی با دوغ
سراغ این یکی را حتما باید ادر اطراف #ائل گلی بگیری.
بلالی ها نزدیک همان سیب زمینی و تخم مرغ فروشی ها هستند و مشغول کباب کردن بلال های شیری که لذت گاز زدنشان فراموش نشدنی است .
خیلی ها بلال را با لیمو و یا کره تجربه کرده اند ، اما ترکیب مزه ی ذرت کباب شده با دوغ بهشتی می شود .
کافیست یکبار بلال را از روی منقل فروشندگان تبریز با دوغ آبعلی گرفته و میل کنی ، تا دیگر هیچ بلال و هیچ دوغی برایت این نشود .
بنابراین این بار که به تبریز آمدی حتما بلال را با دوغ بخور .
3) آش دوغ
نام ” آش دوغ “ را که می آوری همه یاد گردنه ی حیران ، سرعین و تبریز می افتند ، هرچند که شنیده ایم در #کردستان هم آش دوغ میل را می کنند .
خیلی ها بی نهایت طعم آن را دوست دارند و خیلی ها تنها یک قاشق از آن را امتحان کرده اند .
اگر شما هم مانند من خاطره یا طعم خوشی از آش دوغ در ذهن ندارید ، بنابراین پیشنهاد می کنیم تا آش دوغ فروشندگانی که در ورودی ائل گلی ، از سمت اتوبان کسایی دکه و مغازه دارند را امتحان کنید تا طعم خوش از آش دوغ در خاطرتان بماند .
4) نان های خوشمزه و محلی
علاوه بر میان وعده های خوشمزه خیابانی ، در نان فروشی های تبریز هم می توانید خوشمزه های فوق العاده ای را پیدا کنید از جمله :
نان بربری که به آن ” کوکه “ می گویند که مدل تبریزی آن را هم باید امتحان کرد .
نان لواش خوش طعم که به آن ” لواش که “ می گویند .
نان های روغنی مانند ” یاغلی کوکه “ و ” ایشلی کوکه “ که جزو نان های سنتی و مغز دار تبریز هستند و باید از آن ها به تعداد زیاد خرید و با خود به سوغات برد.
5) شیرینی ها تبریزی
بازار شیرینی هم همانطور که همه می دانیم در دست تبریزی ها است .
شیرینی فروشی های تبریز را باید دید و از انواع خوشمزه هایش تست کرد ، تا به تعداد زیاد از آن ها خرید و به خانه برد .
در این صورت طعم شیرین تبریز برای مدتی همراه شما است تا با چای آن را میل کنید .
نوقا ، قرابیه ، باقلوا ، ریس و … تنها تعدادی از این شاهکارهای شیرینی پزی هستند که به شما پیشنهاد می کنیم حتما آن ها را امتحان کنید .
6) غذاهای سنتی تبریز
دستپخت زنان و آشپزهای آذربایجانی به خصوص تبریزی هم که زبانزد خاص و عام است ، بنابراین غذاهای سنتی تبریز فراموش نشود.
غذاهای سنتی تبریز ، کوفته تبریزی است و کوکوی لوبیا ، دلمه برگ ، آش ماست ، خورشت هویج و … که می توانید آن را در رستوران های سنتی میل کنید .
اما تبریز یک کبابی معروف و نوستالژیک دارد به نام کبابی ” حاج علی ” که در بازار تبریز است .
اگر سمت بازار بودید ، حتما از کسی سراغ آن را گرفته و ناهار را مهمان حاج علی آقا باشید .
میزی از غذاهای خوشمزه ی تبریزی
کوکوی لوبیا
دلمه برگ
آش ماست
کوفته تبریزی
خورشت هویج
سخن کارناوال
دوستان عزیز کارناوالی ، برای آشنایی بیشتر با سوغات تبریز می توانید به اینجا مراجعه کنید.
بی نهایت خوشحال می شویم اگر نام غذا ، میان وعده و یا شیرینی پیشنهادی خود را ذکر کرده و بهترین مکان برای امتحان کردن آن را هم ، با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.