چشیدن طعم غذاهای شهرها و روستاهای مختلف در همان شهر بسیار لذت بخش است و #سفر را بسیار متفاوت می کند. با خوردن غذاهای اصیل هر شهر می توان با نوع سلیقه غذایی و آداب و رسوم تغذیه ای مردمان آن دیار آشنا شد.
کارناوال در سفر به شهرهای مختلف ، برای صرف وعده های غذایی خود به رستوران های محلی هر شهر می رود و غذاهای سنتی و لذیذ را تجربه می کند.
اینبار کارناوال به #قزوین رفته و از انواع غذاهای سنتی این شهر برای ما می گوید.
غذاهای سنتی قزوین
قزوین هم مانند دیگر شهرهای ایران زمین، از تنوع غذایی برخوردارست. غذاهایی که هربار چشیدن طعمشان یادآور خاطرات دوست داشتنی سفر به قزوین است.
در سفره اهالی قزوین غذاهای خوشمزه و رنگینی دیده می شود که حتی با داشتن رژیم هم نمی توان از کنارشان به راحتی گذشت.
قیمه نثار، دیماج، کوکوشیرین، شیرین پلو،آش دوغ، مشکوفی و… از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ قزوین است.
همراهمان باشید تا با هم از هر کدام از این غذاها کمی بچشیم…
1 ) قیمه نثار
غذایی بسیار خوش طعم و معروف که بیشتر در مهمانی ها و مراسم ویژه قزوینی ها سرو می شود. برای تهیه این غذا از برنج آبکش،گوشت گوسفندی، خلال پرتقال، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجهفرنگی و ادویه های خوش عطر و بو استفاده می شود. اثر گردشگران یک وعده قیمه نثار قزوینی را میل می کنند.
2 ) کوکو شیرین قزوینی
یکی از غذاهای محلی استان قزوین، کوکو شیرین است که شبیه کوکوی سیب زمینی است اما شکر و گلاب هم دارد.
برای طبخ این غذای لذیذ قزوینی از سیب زمینی متوسط، تخم مرغ، شکر، آب و گلاب، زعفران استفاده می شود.
3 ) شیرین پلو
یکی از غذاهای پرطرفدار این شهراست که برای تهیه آن از سیبزمینی، زعفران، تخم مرغ، ماست، روغن، پودر هل، آرد، شکر و گلاب استفاده میکنند. معمولا قزوینی ها این غذای شیرین را در کنار غذاهای دیگ میل می کنند.
4 ) دیماج قزوینی
دُیماج یا دُگماژ، غذایی جالب از تکههای نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیاز داغ، زردچوبه است که قزوینی ها در فصل تابستان آن را میل می کنند. وقتی مواد آن را مخلوط کردند با دست یا ظرفی آن را شکل می دهند و نوش جان می کنند.
6) مشکوفی قزوین
نوعی دسر است که در دیگر شهرهای ایران نیز تهیه و سرو می شود. کره، وانیل، شیر، گلاب، نشاسته، شکر، زعفران مواد تشکیل دهنده این دسر می باشد.
آش های سنتی قزوین
بانوان ایرانی در هر شهر و روستا مهارت خاص و ویژه ای در طبخ آش دارند. آش ها یکی از خوراکی های دلچسب در ساعات دورهمی است. قزوینی ها نیز آش های سنتی مخصوص شهر خودشان را با سلیقه و تبحر طبخ می کنند.
ازین دسته آش های ستی قزوین می توان به آش دوغ، آش ماش پیازو، آش سرکه، اش شیربرنج و… اشاره کرد.
7 ) آش دوغ
آش دوغ در بیشتر شهرهای ایران طبخ می شود؛ اما قزوینی ها در پخت این آش از انواع حبوبات، برنج، سبزی آش، دوغ چکیده، پیاز داغ، سیرداغ و نعناداغ استفاده میکنند و پس از پخت گوشت های قلقلی سرخ شده را به آن اضافه می کنند.
8 ) آش ماش پیازو
آشی لذیذ که مخصوص قزوین است و با حبوبات و گوشت و پیاز، دارچین، پیازداغ، نمک و فلفل و… طبخ می شود اما هیچ نوع سبزی در آن استفاده نمی شود؛ بهمین خاطر طعم آن با دیگر آش ها متفاوت است.
میوه و خشکبار قزوین
در این شهر و روستاهای اطراف آن، باغ های باصفا و سرسبز گردو، پسته، انار و انگور را خواهید دید که طبیعتی بی نظیر دارد.
در فصل تابستان تماشای این باغ ها و دیدن انگورهای رسیده، گردوهای آماده برداشت و… منظره ای چشم نواز داردکه حال و هوای سفر را بسیار عوض می کند.
در کنار باغ های انگور گاه پهنه ای رنگی را خواهید دید که اگر از نزدیک تر روید، انگورهایی ست که برای خشک شدن برروی زمین پهن کردده اند.
سخن کارناوال
دوستان کارناوالی غذاهای سنتی شهر و روستای خود را برای ما معرفی کنید. اگر اهل قزوین هستید و یا به این شهر سفر کرده اید، از تجربه لذت بخش چشیدن غذاهای سنتی این شهر برای ما بگویید.