گلودرد مشکل اختصاصی فصل سرد نیست. امکان دارد در هر فصلی از سال علائم یک بیماری عفونی ویروسی اعم از علائم سرماخوردگی، گریپ و مونونوکلئوز باعث بروز گلودرد شود.
به گزارش به نقل از تبیان: مونونوکلئوز یک بیماری عفونی ویروسی است که دستگاه تنفس و لنفاوی و کبد را درگیر کرده و خود را با تب بالا، گلودرد شدید، ضعف و غیره نشان میدهد. علاوه بر این، گلودرد میتواند در نتیجه یک عفونت باکتریایی باشد. این مشکل گاهی در نتیجه مصرف دخانیات، تنفس از راه دهان در حین خواب، تنفس هوای آلوده و هر نوع آلاینده دیگر بروز میکند. در هر حال گلودرد مشکل آزاردهندهای است و نیاز به مراقبتهایی دارد تا به مشکل حادتری تبدیل نشود. برای مقابله با این درد مواد غذایی متعددی وجود دارند که روند بهبودی را سرعت میدهند. در ادامه مواد غذایای مفید را عنوان میشوند که گلودرد ناشی از هر یک از عوامل اشاره شده را بهبود میدهند.
موز
موز حاوی ترکیبات مغذی متعددی مانند ویتامین B6، پتاسیم و ویتامین C است. این میوه خندان یک ماده غذایی مناسب و نرمکننده برای گلو محسوب میشود چون فاقد اسید است و مهمتر اینکه نرم بوده و به راحتی بلعیده میشود. زمانی که به هر دلیلی دچار گلودرد میشوید موز بیشتری میل کنید.
عسل و لیموترش همیشگی
یکی از درمانهای فوقالعادهای که دستور آن از مادربزرگهایمان به ارث رسیده است استفاده از ترکیب عسل و لیموترش است. این ترکیب مفید برای تسکین گلودرد معجزه و با عفونتی که باعث بروز علائم آزاردهندهای مانند سرفه و احتقان میشود مقابله میکند. برای آماده کردن این شربت فوقالعاده کافی است دو قاشق آب لیموترش را با یک قاشق عسل مخلوط کنید. میتوانید آن را با مقداری کمی آب گرم رقیق کرده و میل کنید.
چای زنجبیلی یا چای با عسل
یکی از روشهای مناسب برای تسکین درد و التهاب گلو نوشیدن چای زنجبیلی یا چای با عسل است. چای زنجبیلی حاوی خواص ضدالتهاب فوقالعادهای است که باعث تسکین خارش و سوزش گلو میشود.
عسل
نیز یک ماده غذایی ضدباکتری قوی است که برای مقابله با هر نوع عفونت و تسکین گلودرد موثر است. اگر وقت تهیه کردن چای زنجبیلی ندارید کافی است به چاییتان یک تا دو قاشق عسل اضافه کرده و میل کنید.
بلغور جوی دوسر
بلغور جوی دوسر برای نرم شدن گلو بسیار موثر است. ترکیب این ماده غذایی با عسل یا موز تاثیر تسکیندهنده آن را بیشتر میکند. جوی دوسر حاوی فیبرهای محلول در آب است که به کاهش میزان کلسترول بد خون کمک زیادی میکند. این ماده غذایی همچنین منبع خوب پروتئینها است که باعث تقویت بدن و ایجاد احساس سیری طولانیمدت میشود.
پاستای تهیه شده از گندم کامل
پاستاهای تهیه شده از گندم کامل (سبوسدار) مواد مغذی مناسبی مانند فیبرها، آهن، زینک و ویتامینهای B1، B2، B3 و E را به بدن میرسانند. این مواد غذایی بسیار نرم بوده و به راحتی قابل مصرف هستند. در عین حال باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به نابودی عفونت کمک میکنند. بهتر است پاستاها با سس کمچرب و بهصورت گرم میل شوند.
هویج پختهشده
هویج حاوی ترکیبات مغذی مانند ویتامین A، C، K و فیبرها و پتاسیم است. این ماده غذایی مفید سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و مصرف آن بهصورت پختهشده برای مقابله با گلودرد موثر است. توجه داشته باشید که خوردن هویج خام میتواند باعث تحریک گلو و تشدید مشکل شود.
سوپ مرغ
سوپ مرغ یکی از قدیمیترین غذاهای موجود برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مقابله با عفونتهای ویروسی و کاهش علائمی مانند گلودرد محسوب میشود. سوپ مرغ خواص ضدالتهابی دارد و مانع از این میشود که ویروسها با غشاهای مخاطی تماس داشته باشند. توصیه میکنیم برای تهیه یک سوپ مغذی از هویج، پیاز، کرفس، شلغم، سیبزمینی و سیر استفاده کنید.