مصرف چه غذاهایی را باید در بارداری محدود نمود؟
اینکه گاهی برخی مواد غذایی بیشتر مصرف شوند، اشکالی ندارد، اما این غذاها نباید از ارزش تغذیهای پایینی برخوردار باشند.
در عوض، غذاهای سالم و مقوی را به میزان بیشتری مصرف نمایید.
- شیرینیها، کیکها و شکر، حاوی مواد مغذی مناسب به میزان کم میباشند.
خوردن یک دسر یا یک تکه شکلات کوچک بعد از یک وعده غذایی مقوی، مشکلی ایجاد نمیکند، اما سعی کنید به جای دسرهای پرچرب یا حاوی شکر زیاد، از دسرهای میوهای استفاده نمایید.
- مصرف قهوه، چای، کولاها، شکلات و سایر غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین را محدود کنید.
همچنین چای حاوی تانن میباشد که بهواسطه آن میتواند جذب آهن را در بدن مهار نماید.
- غذاهای فرآیند شده را کمتر مصرف کنید. همیشه برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و از مصرف غذاهای حاوی نگهدارندهها، رنگها و سایر افزودنیهای غذایی اجتناب نمایید.
چه غذاهایی را در بارداری نباید خورد؟
چندین ماده غذایی وجود دارد که میتوانند با بروز عفونت ارتباط داشته باشند و در نتیجه برای زن باردار و جنین خطرناک باشند.
لیستریازیس یک بیماری شبه آنفلوانزای نادر است که عامل آن باکتری خطرناک لیستریا میباشد.
احتمال ابتلا به این عفونت در زنان باردار 20 برابر بیشتر از افراد عادی است.
این بیماری میتواند سبب سقط، تولد کودک مرده و یا بروز بیماری شدیدی در نوزاد گردد.
توکسوپلاسموزیس نیز یک بیماری شبه آنفلوانزای نادر است که عامل آن، انگل موجود در مدفوع گربه، گوشت خام و گاهی شیر بز میباشد و در موارد نادر میتواند از جفت عبور کند و موجب تخریب مغز و کوری جنین گردد.
سالمونلا هم یک مسمومیت غذایی است که سبب ایجاد احساس بسیار بدی در فرد میشود.
غذاهایی که میتوانند این عوامل عفونتزا را داشته باشند و باید از مصرف آنها اجتناب نمود، عبارتند از
- محصولات تولید شده از شیر خام گوسفند و بز، گاهی اوقات حاوی لیستریا میباشند، بنابراین این محصولات، فقط هنگامی بیخطر هستند که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشند.
- بستنیهایی که به صورت مارپیچ از دستگاه خارج میشوند، ممکن است به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی، حاوی لیستریا باشند.
- گوشت، ماکیان و تخممرغ خام یا نیمپز، ممکن است حاوی سالمونلا باشند. از مصرف آنها خودداری نمایید.
- جگر و مواد غذایی حاوی آن را باید با احتیاط و به مقدار بسیار کم در طول بارداری مصرف نمود، زیرا حاوی مقادیر بالایی ویتامین A میباشد که میتواند در دوزهای بالا سبب بروز شکاف مادرزادی در خط وسط کام گردد.