برای مبارزه با مشکلاتی که به واسطه آرتریت شکل میگیرند، باید توجه ویژهای به آنچه مصرف میکنید داشته باشید. آرتریت بیماری است که موجب التهاب و انحطاط در مفاصل میشود. در نتیجه، آرتریت میتواند بسیار دردناک باشد و توصیه میشود اقدامات لازم برای پیشگیری از پیشرفت آن صورت بگیرد.
اگر از آرتریت رنج میبرید رژیم غذایی یکی از مواردی است که باید توجه ویژهای به آن داشته باشید، زیرا برخی مواد غذایی میتوانند به بهبود این شرایط کمک کرده در شرایطی که برخی دیگر آن را تشدید میکنند.
اگرچه دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص برای بهبود شرایط آرتریت ممکن است دشوار باشد، اما ارزش امتحان کردن را دارد. در نظر گرفتن پیامدهای آزاردهنده و دردناک عدم انجام این کار میتواند مشوق خوبی برای ایجاد تغییر در رژیم غذایی باشد. همچنین، توصیههای پزشک خود را به دقت دنبال کنید تا در حفظ کیفیت ایده آل زندگی موفق باشید.
غذاهایی که باید در رژیم غذایی افراد مبتلا به آرتریت قرار بگیرند
برای مبارزه با مشکلاتی که به واسطه آرتریت شکل میگیرند، باید توجه ویژهای به آنچه مصرف میکنید داشته باشید. تلاش کنید مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره شده است را در رژیم غذایی خود جای دهید.
ماهی سالمون
ماهی سالمون یکی از نخستین مواد غذایی است که باید در رژیم غذایی افراد مبتلا به آرتریت حضور داشته باشد. این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است که از اثر ضد التهابی برخوردار هستند.
توصیه شده است در هفته دو بار ماهی سالمون مصرف شود تا از بیشترین فواید این ماده غذایی بهرهمند شوید. از گزینههای دیگر که میتوان به جای ماهی سالمون استفاده کرد میتوان به ماهی تن یا ساردین اشاره کرد. همچنین، برای پیشگیری از تکراری شدن عطر و طعم غذا میتوانید هر بار یکی از این ماهیها را استفاده کنید.
سویا
اگر یک سبک زندگی گیاهخواری را انتخاب کرده اید، ماهی ممکن است گزینه مناسبی برای شما نباشد. در این مورد، شما میتوانید از سویا و محصولاتی که از آن تهیه میشوند استفاده کنید.
سویا سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است و شما میتوانید با مصرف محصولات مختلف سویا مانند توفو، جوانههای سویا، و شیر سویا نیز از فواید این ماده غذایی بهرهمند شوید.
سویا یک ماده غذایی کامل است، زیرا از محتوای چربی کم و فیبر و پروتئین زیاد برخوردار است. بر همین اساس، این ماده غذایی التهاب را کنترل میکند و سلامت کلی شما را بهبود میبخشد.
با توجه به تنوع محصولاتی که از سویا تهیه میشوند شما میتوانید در هر وعده غذایی خود از آنها استفاده کنید و تنها باید چگونگی ترکیب آنها با مواد دیگر را فرا بگیرید.
روغنهای گیاهی با کیفیت خوب
همه ما میدانیم که روغن زیتون فوق بکر حاوی چربیهای مفیدی است که سلامت قلب را بهبود بخشیده و با التهاب مبارزه میکنند. با این وجود، روغن زیتون تنها گزینهای نیست که در اختیار ما قرار دارد.
بیشتر روغنهای گیاهی دارای ویژگیهای مشابه هستند. همچنین، آنها فواید مغزها و دانههای خوراکی که از آنها استخراج شده اند را ارائه میکنند.
از دو جایگزین خوب برای روغن زیتون میتوان به روغن دانه آووکادو و روغن آفتابگردان اشاره کرد. هر دو این روغنها حاوی اسیدهای چرب امگا-3 هستند و میتوانند عطر و طعم جدیدی نیز به غذاهای شما ببخشند.
غذاهایی که افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند
از غذاهایی که افراد مبتلا به آرتریت باید به هر ترتیب ممکن از آنها پرهیز کنند تا میزان التهاب در بدن آنها کاهش یابد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
غذاهای سرخ شده و فرآوری شده
کاهش مصرف غذاهای سرخ شده در روغن زیاد گزینهای کلیدی برای افراد مبتلا به آرتریت محسوب میشود. این قبیل غذاها التهاب را در بدن افزایش میدهند و این عاملی مشکل آفرین برای افراد مبتلا به آرتریت است.
در عوض، شما میتوانید غذاهای بخارپز، گریل شده، پخته یا تهیه شده در فر را جایگزین آنها کنید. این اقدام برای برخی افراد میتواند چالش برانگیز باشد، اما با کمی اراده میتوانید به نتایج دلخواه دست یابید.
اگر در ایجاد این تغییرات با مشکل مواجه شده اید میتوانید از کمک یک متخصص تغذیه استفاده کنید تا یک رژیم غذایی اختصاصی برای شما برنامه ریزی شود. این سرمایه گذاری نتایجی عالی به همراه خواهد داشت و طی چند ماه قادر خواهید بود شرایط را زیر کنترل خود درآورید.
قندها و شیرین کنندهها
مواد غذایی دیگری که افراد مبتلا به آرتریت باید از آن پرهیز کنند قندها، شیرین کنندهها و موادی از این دست هستند. متاسفانه، این مواد در بسیاری از محصولاتی که خریداری میکنیم وجود دارند.
بر همین اساس، سناریو ایده آل سرمایه گذاری روی محصولات طبیعی و آماده کردن غذا در خانه است. به عنوان گزینه جایگزین برای شکر میتوانید مصرف استویا، عسل ارگانیک، و شربت آگوا را مد نظر قرار دهید.
گزینه دیگر ادویهها هستند. شما میتوانید از فواید گیاهان دارویی مانند نعناع و ریحان، طعم دهندههای طبیعی مانند عصاره وانیل و ادویههایی مانند هل و بادیان رومی ستارهای بهرهمند شوید.
محصولات لبنی
یک رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آرتریت باید تا حد امکان تهی از محصولات لبنی باشد. این گروه از مواد غذایی میتوانند موجب تحریک و افزایش التهاب اطراف مفاصل شوند.
اما این شرایط در تمام موارد رخ نمیدهد، از این رو باید توجه داشته باشید آیا مصرف محصولات لبنی برای شما مشکل آفرین است یا خیر. اگر باید از محصولات لبنی پرهیز کنید، تامین پروتئین از منابع غذایی دیگر که سرشار از این ماده مغذی هستند را فراموش نکنید.