دولسه دلچه نوعی دسر است که از طریق حرارت ملایم شیر و شکر به دست می آید. طعم آن یادآور شکلاتهای تافی و ظاهر و طعمی مانند کارامل دارد. این دسر از دسرهای بسیار مشهور کشورهای آمریکای لاتین است. دولسه دلچه در مکزیک از شیر بز تهیه و با وانیل طعم دار میشود، ورژن فرانسوی آن دارای بافتی نرم است که با نان تست سرو میشود، در فیلیپین در تهیه کیکها و صبحانه نقش اصلی را دارد و در کوبا از ترشح شیرخشک برای تهیه آن استفاده میکردند. نام دیگر این محصول مربای شیر است. اما برای تهیه کاتلا تنها از حرارت دادن شیر استفاده میشود و هیچگونه شکری به آن اضافه نمیکنند. شیرینی این محصول ناشی از قند شیر است. برای تهیه کیک لاوا که یک کیک بسیار خوشمزه و مناسب برای میان وعدههای شما است از کاتلا استفاده کردهایم و طرز تهیه آن را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک لاوا
- 25 گرم کره
- 60 گرم کاتلا
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق غذا خوری شکر
- 1 قاشق غذا خوری آرد
- یک چهارم قاشق چایی خوری وانیل
- یک چهارم قاشق چایی خوری دارچین
- نمک به میزان لازم

طرز تهیه کیک لاوا
فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تابهای را روی گاز قرار دهید و کره را در آن بیندازید تا آب شود. سپس کاتلا را به کره اضافه کنید.
نمک، آرد و دارچین را با هم مخلوط کنید سپس الک کنید.
درون ظرفی، شکر، وانیل و نیمی از تخم مرغها و زرده باقی مانده تخم مرغها را با همزن برقی کاملا مخلوط کنید تا حجم مواد سه برابر شود. کره و کاتلا را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.
مواد را با لیسک، کاملا با هم مخلوط کنید.
ترکیب آردی را اضافه کنید و مواد را کاملا با لیسک هم بزنید. به اندازهای که نمک بین دو سر انگشتتان بماند، به مخلوطتان نمک اضافه کنید.
مواد کیک را در قالبهای سرامیکی یا فلزی تک نفره بریزید طوری که یک سانتی متر از سر قالب خالی بماند. قالب را به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر قرار دهید سپس قالب را از فر خارج کنید و بعد از 5 دقیقه با یک چاقو دیوارههای کیک را از قالب جدا کنید سپس آن را برگردانید تا کیک از قالب خارج شود. کیک لاوا را میتوانید با یک اسکوپ بستنی سرو کنید.