برترینها - ترجمه از الهام مظفری: با رسیدن فصل پاییز، وقتش رسیده سراغ خوراکیها و دسرهای خوشمزهای برویم که با میوههای این فصل تهیه میشوند،مثل انواع دسر با نارنگی:
مارمالاد نارنگی
مواد لازم:
- 1.35 کیلوگرم نارنگی شسته و با پوست خرد شده به ورقههای نازک
- 4 پیمانه شکر
طرز تهیه:
1. یک بشقاب کوچک را در فریزر قرار دهید. نارنگیها را به همراه 6 پیمانه آب در یک قابلمه بزرگ بریزید تا روی حرارت زیاد جوش بیاید. حرارت را تا حد متوسط کم کنید و نارنگیها را بپزید تا زمانی که پوستشان نرم شود (حدود 20 دقیقه)
2. شکر را اضافه کنید، حرارت را کمی زیاد کنید و هم بزنید تا شکر حل شود و دوباره جوش بیاید. همچنان بپزید و مخلوط را هم بزنید تا زمانی که غلیظ و کمی تیره شود (حدود 40 تا 50 دقیقه) اگر مخلوطتان با شدت زیادی میجوشد، حرارت را کم کنید تا نسوزد. برای اینکه ببینید آماده شده یا نه، یک قاشق پر از مارمالاد را روی بشقاب یخ بیندازید و 2 دقیقه در یخچال بگذارید. اگر یک غشای نازک روی آن ایجاد شده بود که باا انگشت زدن چین میخورد، مارمالاد آماده است. اما اگر پخش شده و رقیق بود، پخت آن را ادامه دهید.
3. مارمالاد را در یک ظرف در بسته بریزید و اجازه دهید کاملا سرد شود. میتوانید این مارمالاد را تا یک ماه در یخچال نگه دارید یا تا شش ماه فریز کنید.
پودینگ نارنگی
مواد لازم:
- نصف پیمانه شکر
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- 2 پیمانه آب نارنگی تازه
- یک نارنگی متوسط
- 3 عدد تخم مرغ بزرگ
- 3 قاشق غذاخوری کره
- 2 قاشق چایخوری آبلیموی تازه
- یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
- خامه قنادی
- آناناس، مرکبات و نعناع برای تزئین
طرز تهیه:
1. ابتدا شکر و نشاسته و نمک را در یک ماهیتابه ضخیم هم بزنید. آب نارنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شود. با استفاده از پوست کن، یک نوار از پوست نارنگی جدا کنید و در تابه بیندازید. روی حرارت متوسط رو به پایین جوش بیاورید و گاهی هم بزنید. وقتی جوش آمد یک دقیقه مدام هم بزنید تا زمانی که مخلوط غلیظ و حبابی شود. تابه را از روی حرارت بردارید.
2. تخم مرغها را هم بزنید تا کف کند. به تدریج یک چهارم پیمانه مخلوط گرم آب نارنگی را به تخم مرغها اضافه کنید، سپس مخلوط تخم مرغ را به باقیمانده مخلوط آب نارنگی اضافه کنید و مدام هم بزنید. دوباره روی حرارت بگذارید و در حالی که هم میزنید 2 دقیقه یا تا زمانی که غلیظ شود بپزید. مخلوط را به یک کاسه متوسط انتقال دهید، کره و آبلیمو و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب شود. یک در پلاستیکی روی آن بگذارید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. اگر مایلید پوست نارنگی را دربیاورید. با خامه قنادی میل کنید.
کیک نارنگی
مواد لازم:
- نصف پیمانه کره نرم شده
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- یک و نیم پیمانه آرد
- یک پیمانه شکر
- 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 2 قاشق غذاخوری قسمت نارنجی رنگ پوست نارنگی رنده شده
- یک سوم پیمانه آب نارنگی تازه
- نصف پیمانه خامه ترش
برای لعاب:
- آب سه عدد نارنگی
- نصف پیمانه شکر
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
2. سینی فر را با کره چرب کنید.
3. در یک کاسه بزرگ تخم مرغ ها، آرد، شکر، کره، بیکینگ پودر، پوست نارنگی، خامه ترش و آب نارنگی را هم بزنید تا یک دست شود.
4. قالب را با خمیر پر کنید. به مدت 20-30 دقیقه در فر قرار دهید یا تا زمانی که قهوهای طلایی شود و چنگال از آن تمیز بیرون بیاید.
5. به مدت 5 دقیقه قالب را رها کنید تا سرد شود.
6. وقتی کیک در حال سرد شدن است، لعاب را آماده کنید. آب سه نارنگی و نصف پیمانه شکر را ترکیب کنید.
7. وقتی کیک هنوز گرم است، لعاب را روی آن بریزید.
دسر نارنگی نارگیل عسل
مواد لازم
- دو پیمانه آب نارنگی تازه خنک
- 400 گرم شیر نارگیل
- یک سوم پیمانه عسل
- یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
طرز تهیه:
1. همه مواد را در مخلوط کن بریزید و خوب ترکیب کنید.
2. مخلوط را در بستنی ساز بریزید و طبق دستور کارخانه عمل کنید.
3. دسر شما سفت خواهد بود. برای نرم شدن، آن راحدود 10 دقیقه در دمای اتاق یا 20 ثانیه در مایکروویو قرار دهید.
کیک ماست نارنگی
مواد لازم:
- یک و نیم پیمانه آرد
- 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چایخوری نمک
- یک پیمانه شکر
- یک قاشق غذاخوری قسمت نارنجی پوست نارنگی رنده شده
- سه چهارم پیمانه ماست یونانی
- نصف پیمانه روغن گیاهی
- یک قاشق غذاخوری آب نارنگی تازه
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- پودر قند برای تزئین
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید. قالب فر را با روغن چرب کنید و روی آن کمی آرد بپاشید و آرد اضافی را بتکانید.
2. آرد، بیکینگ پودر و نمک را در یک کاسه ترکیب کنید.
3. با انگشت پوست نارنگیهای رنده شده را در یک کاسه بزرگ به شکر بمالید تا شکر مرطوب شود.
4.ماست، روغن، آب نارنگی، تخم مرغ و وانیل را به مخلوط شکر نارنگی اضافه کنید. هم بزنید تا یکدست شود.
5. مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که ترکیب شوند.
6. خمیر را در قالب بریزید و آن را کاملا پخش کنید.
7. به مدت 50 تا 55 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان تمیز بیرون بیاید، بپزید.
8. اجازه دهید کیک به مدت 12 دقیقه سرد شود. کیک را از قالب درآورد و اجازه دهید کاملا خنک شود.
9. روی آن را با پودر قند تزئین کنید.
چیزکیک نارنگی
مواد لازم:
- یک چهارم پیمانه کره نرم شده
- یک چهارم پیمانه شکر قهوهای
- دو سوم پیمانه آرد
- 340 گرم پنیر خامهای نرم شده
- یک سوم پیمانه شکر
- یک عدد تخم مرغ
- یک چهارم پیمانه خامه هم زده
- 2 قاشق چایخوری پوست نارنگی رنده شده
- 3 قاشق غذاخوری آب نارنگی
- نصف قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه:
1. فر را روی دمای 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید. سینی فر را با فویل بپوشانید و لبههای آن را به زیر ظرف برگردانید.
2. در یک کاسه کوچک کره و شکر قهوهای را با همزن و با سرعت متوسط تا زیاد هم بزنید تا روشن شود و پف کند. آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس مخلوط را روی سینی پخش کنید و 8 دقیقه بپزید.
3. در این حین در یک کاسه متوسط پنیر خامهای و شکر را با همزن با سرعت متوسط هم بزنید تا یک دست شوند. تخم مرغ، خامه، پوست نارنگی، آب نارنگی و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید. حالا این مواد را روی پوستهای که پختید بریزید.
4. به مدت 30 دقیقه دیگر بپزید. به مدت یک ساعت اجازه دهید سرد شود. سپس آن را پوشانده و 2 ساعت سرد شود. به شکل مربع یا مثلث برش دهید.