ماهان شبکه ایرانیان

سرطان کبد قابل پیشگیری است

دبیر شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه سرطان کبد قابل پیشگیری است، گفت: هپاتیت های ویروسی B و C مهمترین عامل ابتلا به سرطان کبد هستند.به گزارش به نقل از ایرنا،دکتر حیدر شرفی، افزود: سرطان کبد جزو سرطان های شایع نیست اما بیماری تهاجمی است که اگر خوب کنترل نشود، معمولا سبب مرگ و میر بیماران می شود.

سرطان کبد قابل پیشگیری است

دبیر شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه سرطان کبد قابل پیشگیری است، گفت: هپاتیت های ویروسی B و C مهمترین عامل ابتلا به سرطان کبد هستند.


به گزارش به نقل از ایرنا،دکتر حیدر شرفی، افزود: سرطان کبد جزو سرطان های شایع نیست اما بیماری تهاجمی است که اگر خوب کنترل نشود، معمولا سبب مرگ و میر بیماران می شود.


وی ادامه داد: معمولا سالانه بین یک تا 2 درصد مبتلایان به سیروز کبدی می توانند دچار سرطان کبد شوند.
دبیر شبکه هپاتیت ایران اظهار داشت که بیشتر موارد ابتلا به این بیماری در سنین بالا بوده و ابتلا به سرطان کبد در سنین پایین، خیلی کم مشاهده می شود.
رییس شبکه هپاتیت ایران نیز گفت: درمان به موقع بیماری های مزمن کبدی از جمله هپاتیت ویروسی B و C ، پرهیز از مصرف الکل و دخانیات، پرهیز از مصرف مواد غذایی مانده و آلوده به سم آفلاتوکسین، استفاده بیشتر از غذاهای دریایی و پرهیز چاقی می تواند از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان کبد باشد.
دکتر سید موید علویان اظهار داشت: سرطان کبد بیماری خطرناکی است که به دنبال بیماری های مزمن کبدی ایجاد می شود و در اکثر موارد با پیشگیری از هپاتیت های ویروسی یا درمان آنها می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
وی بیان داشت: از این رو ارتقا آگاهی و اطلاعات افراد جامعه نسبت به عوامل موثر در ایجاد و کنترل این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
رییس شبکه هپاتیت ایران اظهار داشت: ماه اکتبر از سوی سازمان بهداشت جهانی ماه افزایش اطلاع رسانی در خصوص سرطان کبد نام گرفته که فرصت مناسبی برای ارتقا آگاهی مردم در این زمینه است.
وی از اصحاب رسانه تقاضا کرد تا با انعکاس اخبار، تازه های درمان، لزوم پیشگیری از این بیماری را در جامعه فراهم آورند تا در کاهش آمار مبتلایان و ارتقا سطح جامعه گام بردارند.

** سرطان کبد در حال افزایش است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به خبرنگار علمی ایرنا گفت: هرچند بیماری های هپاتیت های B و C در کشور کنترل شده اما باتوجه به افزایش کبد چرب و نارسایی کبد ناشی از آن، سرطان کبد در کشور هم نسبت به گذشته در حال افزایش است.
دکتر محمد امانی ادامه داد: با توجه به کنترل بیماری هپاتیت B و C در ایران به نظر می رسد که افزایش سرطان کبد بیشتر به علت افزایش کبد چرب کنترل نشده باشد.
وی با اشاره به اینکه سرطان کبد معمولا در سنین بالا رخ می دهد، اظهار داشت: پروسه نارسایی کبد معمولا طولانی است و فردی که به صور مثال در 30 سالگی دچار کبد چرب شده، انتظار داریم 30 سال بعد دچار سرطان کبد شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: سن ابتلا به سرطان کبد مانند سرطان روده پایین نیست و معمولا افراد در سنین بالا دچار این بیماری می شوند.
وی بیان داشت که ورزش و استفاده از آنتی اکسیدن ها ، میوه و سبزی می تواند از ابتلا به کبد چرب و نارسایی کبد جلوگیری کند و این افراد کمتر به این بیماری مبتلا شوند.
امانی به مردم توصیه کرد که بهداشت فردی مانند استفاده نکردن از مسواک مشترک را کاملا رعایت و از وسایل آرایشگری به صورت فردی استفاده کنند تا از انتقال هپاتیت ها پیشگیری کنند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان