نان شیرمال از آن دسته نانهایی است که برای خیلی از افراد نوستالژی به حساب میآید. این نان خوشمزه و شیرین را میتوانید با کمی دقت در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
- 3 لیوان سر خالی آرد گندم (میتوانید از مخلوط بدون گلوتن سلینو استفاده کنید)
- 1 لیوان شیر
- یک دوم لیوان شکر
- یک دوم لیوان کشمش
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق غذا خوری پودر خمیر مایه
- 100 گرم کره
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه نان شیرمال
پودر خمیر مایه را درون 2 قاشق آب ولرم بریزید و نصف قاشق شکر به آن اضافه کنید و 5 دقیقه به آن زمان دهید.
تخم مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیر مایه آماده شده و کمی نمک را با هم مخلوط کنید سپس آرد را کم کم به آن اضافه کنید تا یک خمیر لطیف به دست آید و در نهایت کشمش به آن اضافه کنید.
خمیری که به دست آوردهاید را ورز دهید. این خمیر به دلیل لطافتی که دارد ممکن است کمی چسبندگی داشته باشد اما نیازی نیست به آن آرد اضافه کنید.
خمیر را به مدت سه ساعت داخل کاسهای بگذارید و روی آن را بپوشانید. پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به صورت نوار بلند در آورید و مانند موهای بافته شده آنها را در هم بپیچید. یا هر شکل دیگری که تمایل داشتید تهیه کنید.
مقداری کره آب شده و 1 عدد زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و 20 دقیقه به خمیرها استراحت دهید.
پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کردهاید و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار دهید، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نانها را پس از خنک شدن سرو کنید.
خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نانها خواهد شد.
در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را 2 برابر کنید، استفاده از کشمش اختیاری است و میتوانید به جای آن از گردو استفاده کنید.