مسقطی یکی از شیرینیهای خوشمزه و برشی است. این شیرینی خوشمزه سوغاتی چند شهر ایران از جمله شیراز، بندرعباس، فین، کازرون، سیرجان، لار و گراش است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه مسقطی شیرازی را به صورت خانگی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مسقطی شیرازی
- نصف پیمانه نشاسته
- 7 پیمانه آب
- 3 پیمانه شکر
- نصف پیمانه روغن مایع
- به مقدار لازم خلال بادام
- به مقدار لازم خلال پسته
- به مقدار لازم زعفران آب کرده
- 4 قاشق غذاخوری گلاب
- هل به مقدار لازم
طرز تهیه مسقطی شیرازی
ابتدا نشاسته را با 2 پیمانه آب سرد حل می کنیم. سپس 5 پیمانه آب باقیمانده را با 2 پیمانه شکر و نصف پیمانه روغن مایع مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا محلول به جوش آید. در ادامه نشاسته را از صافی عبور داده و داخل محلول در حال جوش بریزید و دئم هم بزنید تا غلظت فرنی را بدست آورد.
صبر کنید تا این مواد با حرارت کم بجوشند و هر از گاهی با قاشق چوبی مواد را خوب هم بزنید.
2 ساعت بعد دانههای هل را اضافه کرده و بعد از گذشت 2 ساعت دیگر خلال بادام، خلال پسته و زعفران آبکرده را به مواد اضافه کنید.
20 دقیقه قبل از اتمام کار گلاب را اضافه کرده و صبر کنید تا مواد خوب جا افتاده و از ظرف جدا شوند. سپس ظرف مورد نظر را چرب کرده، مسقطی را داخل ظرف بریزید تا سرد شود، سپس برش دهید.
نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه مسقطی شیرازی
-
اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته میشود.
-
مسقطی حدود 3 تا 4 ماه داخل یخچال و در ظرف در بسته قابل نگهداری است.
-
مسقطی شیرازی جزو دسرهای ایرانی و زمان پخت و انتظار آن حدود 4 ساعت است.
-
توجه کنید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.