برترین ها: مطمئنا تا به حال به ذهنتان هم خطور نکرده که روز جهانی ساندویچی که این همه مورد علاقه شماست و روزانه به آن دسترسی دارید وجود داشته باشد. شخصی به نام جان مونتاگو ادعا می کند اختراع ساندویچ توسط او شکل گرفته است. این روز یکی از محبوب ترین روزها برای صاحبان رستوران ها به حساب می آید و تعدادی از آن ها حتی برای این روز جشن باشکوهی برگزار می کنند.
این که نام ساندویچ بعد از جان مونتاگو به وجود آمد مشهود است، اما راجع به این که اولین ساندویچ چگونه به وجود آمد و مخلفات داخلی آن چه بوده بحث های بسیاری وجود دارد. شایعه ای وجود دارد که در کتاب تور به لندن درباره استفاده ساندویچی که ترکیب آن نان و گوشت بوده توسط “پیرجین گرسلی” که شخصیتی اسطوره ای در بازی قمار با کارت بوده صحبت به میان آمده است. گفته می شود این شخص که لرد ساندویچ نام گرفت قهرمانی بود که تمام وقت خود را صرف کارت بازی و قمار می کرد.
پیرجین گرسلی در حین بازی وقتی گرسنه می شد از خدمه اش می خواست گوشت را درون نان قرار دهد تا بخورد. این نوع غذا خوردن که جنبه سرگرمی در بین بازی را داشت کم کم در بین دوستان قمار بازش رواج پیدا کرد و این بود که ساندویچ به وجود آمد.
البته این نوع ساندویچ اوایل به عنوان غذایی بین نان یا نان و پنیر شاخته می شد و هنوز نام ساندویچ را به خود نگرفته بود. بعدها و با گذر زمان ساندویچ به شکلی که در حال حاضر می بینیم به وجود آمد و به سرعت در بین مردم رواج پیدا کرد. این روزها ساندویچ به شکل و طعم های متفاوت آن اغذیه مورد علاقه 80 در صد مردم کره زمین است.
امروز 13 آبان (4 نوامبر) روز جهانی ساندویچ است. به همین بهانه طرز تهیه چند نوع ساندویچ خوشمزه را آورده ایم.
ساندویچ پاستا و پنیر
مواد لازم:
- نان تست: 4 عدد
- کره: 2 قاشق سوپ خوری
- پنیر چدار: 4 ورقه
- پاستا: یک دوم پیمانه
- شیر: یک دوم پیمانه
- پنیر چدار (ریز رنده شده): یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
1. شیر و پاستا را در ماگ ریخته و حدود یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید. مواد را هم زده و دوباره حدود یک دقیقه و 30 ثانیه در ماکروویو قرار دهید. در این مرحله پاستا باید پخته و غلظت یافته باشد. (مقدار زمان پخت پاستا به مایکروویو بستگی دارد.) بلافاصله پنیر رنده شده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا پنیر ذوب شود. (در صورت نیاز آن را حدود 20 ثانیه در مایکروویو قرار دهید.) سپس هم بزنید.
2. یک دوم قاشق سوپ خوری کره را روی یک طرف هر یک از نان های تست بمالید. روی قسمت های کره مالیده نشده نان ها یک روقه پنیر قرار دهید. روی دو عدد از نان ها پاستای پنیری پخش کنید و دو عدد نان باقیمانده را روی آنها قرار دهید تا به شکل ساندویچ در آیند.
3. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. هنگامی که داغ شد، ساندویچ ها را در آن سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شده و پنیر داخل آنها ذوب شود. سپس سرو کنید.
تورتیلای فیله سوخاری
مواد لازم:
- فیله مرغ: 2 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: 2 قاشق چای خوری
- کورن فلکس (پودر شده): 3 پیمانه
- تخم مرغ (کمی زده شده): 2 عدد
- نان تورتیا: 4 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- برگ کاهو: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- ماست یونانی: 200 میلی لیتر
- آب لیمو سنگی: 3 قاشق سوپ خوری
- سیر (له شده): 3 الی 4 حبه
- پیازچه (ریز خرد شده): یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. فیله های را به ابعاد کوچک تر برش دهید. روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. تکه های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در کورن فلکس پودر شده بغلتانید.
2. آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. نان های تورتیا را گرم کنید و وسط آنها برگ کاهو قرار دهید. سپس فیله مرغ سوخاری و گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید. سس را روی مواد بریزید و نان را بپیچید و سرو کنید.
طرز تهیه سس:
ماست و آبلیمو را در ظرف مناسبی بریزید و سیر له شده را به آن بیفزایید. پیازچه را ریز خرد کرده و اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده، نمک و فلفل بزنید. سس را تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.
ساندویچ سالاد یونانی
مواد لازم
- پنیر فتا 40 گرم
- کاهو خرد شده 1 پیمانه
- خیار 1 عدد
- فلفل دلمهای سبز خرد شده ¼ پیمانه
- پیاز 1 عدد کوچک
- زیتون بدون هسته 8 عدد
- نان پیتا 2 عدد
- گوجه فرنگی 1 عدد
- حْمْص 4 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار دلخواه
- فلفل سیاه به مقدار دلخواه
طرز تهیه
1. نان پیتا را از وسط نصف کنید تا 2 ساندویچ بتوانید با آن درست کنید.
2. حْمْص را با این دستور آماده کنید.
3. گوجه، خیار، زیتون، پیاز و پنیر را ریز خرد کرده و با هم مخلوط کنید.
4. فلفل دلمهای خردشده، آب لیموترش و روغن زیتون را با مقداری نمک و فلفل به مخلوط سبزیجات اضافه کرده و هم بزنید.
5. در میان هر نیمه نان 1 قاشق حمص بریزید و پخش کنید سپس مخلوط سبزیجات را هم به 4 قسمت تقسیم کنید و داخل هر نیمه نان یک قسمت آن را بریزید.
6. غذاهای زنگ تفریح بچهها را با تنوع این آلبوم تهیه کنید.
ساندویچ سرد ماهی تن
مواد لازم
- کنسر ماهی تن با روغن زیتون 350 گرم
- کرفس 2 ساقه
- سیب پوست کنده و خرد کرده 1عدد
- مایونز 4 قاشق سوپخوری
- برگ ریحان ساتوری شده 2 قاشق سوپخوری
- آب لیموی تازه 1 قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل آسیاب کرده به مقدار لازم
- نان تست جو یا چاودار 8 برش
طرز تهیه
1. در یک کاسه متوسط، ماهی تن، کرفس (که ساقه آن را در جهت طول دو نیم کرده و نازک ورقه کردهایم)، سیب (که به قطعات نیم سانتیمتری خرد کردهایم)، مایونز، ریحان و آب لیمو را مخلوط کرده و خوب هم میزنیم.
2. سالاد را با نمک و فلفل مزه دار میکنیم.
3. مخلوط ماهی تن را بین 4 برش نان تست تقسیم میکنیم و روی هر یک از آنها 1 تکه نان قرار میدهیم. ساندویچها آماده هستند.
رویال برگر
مواد لازم:
- گوشت نیم کیلو (چرخ کرده با دنبه)
- تخم مرغ 1عدد
- پیاز 4عدد
- سیر 2حبه
- آرد سوخاری به میزان لازم
- پودر سیر 2قاشق مربا خوری
- پودر موسیر 1قاشق مربا خوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- نان همبرگر به میزان لازم
- پنیر چدار به میزان لازم
- قارچ 2لیوان (خرد شده)
- ژامبون مرغ به میزان لازم
طرز تهیه :
1-جهت تهیه ساندویچ رویال برگر ابتدا سیر و 1عدد پیاز را رنده کرده و با هم مخلوط کنید و به آنها مقداری نمک اضافه کرده و آب اضافی آنها را بگیرید و به همراه تخم مرغ ،پودر سیر،پودر موسیر و فلفل به گوشت اضافه کرده و خیلی خوب ورز دهید.
2-بعد از ورز دادن گوشت شروع به اضافه کردن آرد سوخاری کنید. آرد را کم کم به گوشت اضافه کرده و هربار آن را به خوبی ورز دهید .
3-اضافه کردن آرد را تا زمانی که بتوانید به گوشت شکل دهید ادامه دهید. اما مراقب باشید که زیاد آرد نریزید تا گوشت پس از طبخ خشک نشود.
4-گوشت آماده شده را به قسمت های دلخواه تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل یک دایره در آورید ، دایره های آماده همبرگر را روی کاغذ روغنی یا کیسه فریزر قرار داده و برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
5-پیازهای باقی مانده را به صورت حلقه های نازک خرد کنید و در مقداری کره تفت دهید تا نرم شود سپس قارچ های خرد شده را اضافه کنید ، مقداری نمک و فلفل بزنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
6-مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید ، همبرگر را داخل ماهیتابه قرار دهید تا سرخ شود .وقتی دو طرف همبرگر سرخ شد1تا2 ورقه پنیر را روی همبرگر قرار دهید تا با حرارت همبرگر پنیر آب شود ، همبرگر پنیری را داخل نان بگذارید و روی آن 2 ورقه ژامبون قرار دهید.
7-روی ژامبون مقداری قارچ بریزید و با کاهو ، گوجه ، خیار شور و … ساندویچ را پر کنید و در انتها با سس ساندویچ یا هر سس دیگری که دوست دارید ساندویچ را سرو کنید.
ساندویچ هات داگ با نان تست
مواد لازم:
- 2 ورقه نان تست سفید
- 2 ورقه پنیر
- 2 عدد هات داگ
- 2 قاشق غذاخوری سس مایونز
- سس کچاپ و خردل برای سرو
- جعفری خرد شده برای تزئین
طرز تهیه:
1. کناره های نان های تست را با چاقو برش داده و کنار بگذارید.
2. روی بخش میانی نان یک ورقه پنیر قرار دهید. هات داگ پخته شده را روی آن بگذارید و رول کنید.
3. نوارهای باریک باقی مانده از کناره های نان را با فاصله از هم روی یک کیسه پلاستیکی بچینید، سس مایونز بمالید. لقمه هات داگ را روی این نوارها گذاشته و رول کنید.
4. همین کار را با با بقیه مواد تکرار کنید.
5. آن ها را به مدت 2 تا 3 دقیقه درون تستر یا فر بپزید.
6. رول های هات داگ را با جعفری تزئین و با سس کچاپ و خردل سرو کنید.
ساندویچ استیک با فیله گاو
مواد لازم:
- روغن زیتون به میزان لازم
- نمک
- فلفل سیاه به میزان لازم
- گوشت 700 گرم
- سیر 1 بوته
- آویشن 4 شاخه
- کره قدری
- پیاز قرمز 1/2 عدد
- فلفل چیلی قرمز 2 عدد
- گوجه گیلاسی 250 گرم
- سرکه بالزامیک 1 قاشق چای خوری
- برگ ریحان 1 مشت
- سس مایونز 3 قاشق غذاخوری
- سس خردل 2 قاشق چای خوری
- نان ایتالیایی 12 برش
- کاهو به میزان لازم
طرز تهیه:
1. از قبل فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
2. در ظرفی که مناسب گذاشتن در فر باشد، کمی روغن ریخته و آن را روی گاز با حرارت بالا گرم کنید.
3. روی سطح کار به مقدار فراوان نمک و فلفل سیاه بپاشید و فیله ی گوشت را روی آن بغلتانید. آن را در ظرف روی گاز برای 1 تا 2 دقیقه از هر طرف و همچنین از سر و ته سرخ کنید تا تغییر رنگ بدهند.
4. سیر و شاخه های آویشن را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه گرم کنید. بعد فیله را روی آن قرار دهید و مقداری کره روی فیله بگذارید.
5-ظرف را در فر گذاشته و برای 15 تا 17 دقیقه در فر کبابی کنید. آن را از فر خارج کنید با فویل روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا خنک شود (هر از گاهی از آب جمع شده در ظرف روی گوشت بدهید).
6. در این میان ، مقداری روغن در ماهیتابه ای گرم کرده، پیاز و فلفل چیلی را در آن ریخته و برای 5 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شوند. گوجه فرنگی ها را اضافه کرده، به آن ها کمی نمک و فلفل زده و برای 6 تا 8 دقیقه تا گوجه ها نرم شوند تفت دهید.
7. سرکه بالزامیک را اضافه کرده و بگذارید تا مواد برای 6 دقیقه ی دیگر پخته و غلیظ شود. آن را از روی حرارت برداشته و برگ های ریحان را اضافه کنید. به آن کمی نمک و فلفل سیاه هم بزنید. چاشنی تند گوجه فرنگی را در کاسه ای ریخته و کنار بگذارید.
8. سس مایونز و سس خردل را با هم ترکیب کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن ها بزنید.
9. برای برشته کردن نان ها، ماهیتابه ی گریل را روی حرارت بالا گرم کنید. روی برش های نان کمی روغن زیتون بپاشید، به آن ها کمی نمک و فلفل بزنید و برای 1 تا 2 دقیقه از هر دو طرف تا زمانی که طلایی شوند، برشته کنید.
10. برای سرو، فیله ی گوشت را خیلی نازک برش دهید. آن ها را به همراه نان های برشته شده، چاشنی تند گوجه فرنگی، ترکیب سس مایونز و خردل و برگ های کاهو میل کنید.