یکی از غذاهای معروف و مجلسی ایرانی، زرشک پلو با مرغ است. این غذا در مراسمهای مهم و خاص مثل مراسم عروسی و ختم سرو میشود. با طرز تهیه این غذای لذیذ و خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ
- 4 پیمانه برنج
- 4 تکه مرغ
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 2 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق مرباخوری زردچوبه
- 4 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
- 1 پیمانه زرشک
- 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر
- 100 گرم خلال پسته
- 50 گرم کره
- زعفران دمکرده به میزان لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
ابتدا تکههای مرغ را خوب بشویید. سپس به تمام سطح مرغ نمک بزنید. یک قابلمه بردارید و مرغها را سرخ کنید.
مرغها را داخل یک بشقاب قرار دهید. حالا سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و داخل قابلمه با کمی زردچوبه روغن تفت دهید. رب گوجه، نمک، آبلیمو و فلفل را هم اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.
سس را از قابلمه خارج کنید. دوباره مرغها را بچینید و سس را روی آنها بریزید. سه تا چهار لیوان آب هم اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا سس جوش بیاد. بعد شعله را کم کنید تا مرغها کاملا پخته شوند و مقداری سس ته قابلمه باقی بماند.
وقتی غذا آماده شد، مقداری زعفران دم کرده روی مرغها بریزید و بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید.
برنج را مثل همیشه درست کنید. زرشکها را به مدت 30 دقیقه خیس کنید. سپس آبکش کرده و با مقداری کره و شکر تفت دهید. پس از این که زرشک سرخ شد، 1 قاشق چایخوری زعفران دمکرده به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید. به اندازه 4 تا 5 قاشق از برنج را داخل یک کاسه بریزید. سپس مخلوط زرشک و زعفران را با مقداری مغز پسته به کاسه اضافه کنید و هم بزنید.
طرز تهیه برنج کته
برنج سفید را داخل دیس بکشید. سپس با مخلوط برنج زعفرانی تزیین کرده و در کنار مرغ سرو کنید.