ماهنامه کیک و شیرینی: دسر شکلاتی لیوانی یک نوع دسر خوشمزه با ظاهری وسوسه انگیز است که همه را مجذوب خود میکند. این دسر برای میهمانیها و دورهمیهای دوستانه بسیار مناسب است.
میزان سرو: 6 نفر
مواد لازم:
- بیسکویت شکلاتی: 12 عددپ
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 4 قاشق سوپخوری
- شیر: 400 میلی لیتر
- آرد: 3 قاشق سوپخوری
- پنیر خامه ای: 100 گرم
مواد لازم گاناش:
- شکلات: 200 گرم
- خامه: 300 میلی لیتر
طرز تهیه گاناش:
- خامه را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا گرم شود، اما مراقب باشید که نجوشد.
- شکلات تلخ را با چاقو خرد کرده و به ظرف مناسبی انتقال دهید.
- خامه گرم شده را روی شکلات بریزید.
- مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در مجاورت دما و محیط قرار دهید تا گاناش خنک شود.
نکات گاناش:
خامه نباید بجوشد. در غیر این صورت می برد و قابل استفاده نخواهد بود.
در صورتی که گاناش را در یخچال نگهداری می کنید، سفت می شود و باید برای استفاده آن را در مجاورت دمای محیط قرار دهید و گهگاه هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.
گاناش کرمی است که از ترکیب خامه و شکلات به دست می آید و برای تزئین دسرها، پوشش دادن کیک ها و شیرینی ها، کاپ کیک ها و ... از آن استفاده می شود. شما می توانید چاشنی ها و طعم دهنده ها را بنا به ذائقه خود به آن اضافه کنید.
طرز تهیه دسر شکلاتی لیوانی:
- برای تهیه لایه خامه ای، زرده تخم مرغ و شکر را آنقدر بزنید تا خامه شوند.
- شیر و آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- مواد را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آیند.
- پس از غلظت یافتن، ظرف را از روی حرارت بردارید و حدود 15 دقیقه کنار بگذارید.
- سپس پنیر خامه ای را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
- بیسکویت ها را در غذاساز پودر کنید.
- کف ظرف های سرو بریزید.
- مخلوط خامه ای را به صورت یک لایه روی بیسکویت ها بریزید.
- گاناش را در قیف قنادی بریزید و روی لایه خامه ای پایپ کنید.