سوسیس بالکان از دسته غذاهای بالکانی است که در صربستان تهیه میشود و طرفداران زیادی در آن منطقه دارد. این غذا به کباب تابهای ایرانی شباهت زیادی دارد. صربستان به دلیل قرار گرفتن در تقاطعهای شرق و غرب، عناصری را از سبکهای آشپزی بالکان، خاورمیانه و اروپا در خود جمع کرده است تا با ایجاد تعادل بین گوشتها، سبزیجات، پنیرها، شیرینیها و دسرها آشپزخانه دوست داشتنی خودش را بسازد. برای تهیه این غذاها، ادویهجات کمی استفاده میشوند اما مواد تشکیل دهنده غذا تازه و مرغوب هستند.
+نکاتی درباره نگهداری سوسیس
مواد لازم برای تهیه سوسیس بالکان
- نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده گوساله
- 250 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی
- یک عدد سفیده تخم مرغ
- 4 حبه سیر له شده
- 1 قاشق چایی خوری نمک
- 1 قاشق چایی خوری جوش شیرین
- 2 قاشق چایی خوری فلفل گرانول
- 1 قاشق چایی خوری فلفل قرمز
- نصف قاشق چایی خوری فلفل پاپریکا
- 1 عدد پیاز خرد شده پیاز
- 4 عدد نان پیتا یا نان لواش
طرز تهیه سوسیس بالکان
گوشت چرخ کرده گوسفندی و گوساله را به همراه سفیده تخم مرغ در کاسه مخلوط کنید. سیر، نمک، جوش شیرین، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا را با هم مخلوط کنید و خوب با دست ورز دهید.
گوشت را به کمک دست به شکل سوسیسهایی به اندازه یک انگشت و به قطر 2 سانتیمتر درآورید و داخل ظرف بچینید.
روی ظرف را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و برای یک ساعت تا یک روز داخل یخچال نگه دارید تا طعم ادویهها به خورد گوشت رود و بافت سفتی پیدا کند.
گریل را کمی قبل از پخت سوسیسها با حرارت متوسط گرم کنید و به آرامی روی سطح گریل روغن بمالید.
در حالی که سوسیسهای بالکانی را کباب میکنید آنها را خوب بگردانید. کباب کردن سوسیسها حدود نیم ساعت طول میکشد.
پس از پخت، نان لواش یا پیتا را پهن کنید و به اندازه ساندویچی ببرید و روی آنها پیاز خرد شده بریزید.
سوسیسها را روی نانها قرار دهید و روی آن بسته به میل خودتان خامه، پنیر کاتج، فلفل تازه، گوجه فرنگی یا سس قرمز تند بریزید.