روزنامه ایران - مینا کلیج: پرتقال در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است، ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود. در این مطلب بهتون طرز تهیه کیک پرتقالی با سس خوشمزه کاراملی رو یاد میدیم.
مواد لازم:
- آرد دو پیمانه
- شکر یک پیمانه
- روغن مایع یک دوم پیمانه
- تخم مرغ سه عدد
- آب پرتقال تازه یک پیمانه
- پوست پرتقال رنده شده یک قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
- نمک یک پنس
مواد لازم سس کارامل:
- شکر یک پیمانه
- خامه صبحانه یک دوم پیمانه
- پوست پرتقال رنده شده یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
1. اول فر را روی 180 درجه روشن می کنیم. تمام مواد کیک را نیم ساعت جلوتر از یخچال خارج کرده تا هم دما با محیط شود.
2. قالبها را چرب میکنیم کنار دستمان میگذاریم.
3. تخم مرغها را با شکر با دور تند همزن پنج دقیقه میزنیم تا حجم بگیرد و کشدار شود.
4. رنده پوست پرتقال را اضافه میکنیم.
5. روغن و نصف آب پرتقال را اضافه کرده و باز دو دقیقه میزنیم.
6. همزن را خاموش میکنیم. آرد و بیکینگپودر و نمک را با هم الک میکنیم (دو مرتبه) و کم کم به مواد تخم مرغ اضافه کرده و با لیسک دورانی هم میزنیم.
7. مواد که یکدست شد داخل قالب میریزیم. همیشه در تهیه همه کیکها حواستان باشد یک سوم از سطح قالب باید خالی بماند برای پف کیک.
8. قالب را داخل فر داغ شده طبقه وسط میگذاریم، بین 35 تا 45 دقیقه طول می کشد تا کیک پخته و رنگ بگیرد.
9. بعد از فر درمیآوریم اجازه میدهیم خنک شود.
10. بقیه آب پرتقال را با کمی شکر روی حرارت میگذاریم تا شکر آب شود وقتی از دما افتاد با خلال چوبی روی سطح کیک با فاصله سوراخ ایجاد میکنیم، آب پرتقال شیرین را روی کیک میریزیم تا شربت به خورد کیک برود.
11. شکر را داخل تابه پهن میکنیم ترجیحاً آلومینیوم یا استیل؛ روی حرارت ملایم قرار میدهیم به هیچوجه به آن قاشق نمی زنیم ،بعد از مدتی میبینیم که شکر آرام شروع به ذوب شدن میکند فقط تابه را حرکت میدهیم تا یک دست آب شود و رنگ بگیرد
12. وقتی آب شد رنگ کاراملی به خودش میگیرد در همین هنگام خامه را اضافه میکنیم و با همزن دستی خوب هم میزنیم تا یک سس خوشرنگ و روان بهدست بیاید
13. سپس پوست پرتقال را اضافه کرده از روی حرارت برمیداریم.
14. بعد از اینکه سس خنک شد روی کیک میریزیم.