شناسه : ۱۳۱۵۵۶۸ - شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۲۹
گفتوگو با اقتصادآنلاین عنوان شد:
قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۳هزار تومان رسید/ هزینه تمام شده تولید مرغ ۷۷۵۰تا ۷۸۰۰تومان
اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ برومند چهارآیین در گفت و گو با اقتصادآنلاین با بیان اینکه هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه پس از عبور از دلالان با قیمت 3 هزارتومان به دست مرغدار میرسد، اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم سویا کف بندر از 2200 تومان به 2405 تومان افزایش داشته و با قیمت حداقل 2700 تومان به دست تولید کنندگان میرسد.
وی ادامه داد: همچنین کامیونداران هزینه پشت بارنامه را با سوء استفاده از مشکلات مرغداران در تامین نهادهها، افزایش داده اند.
چهارآیین با تاکید بر اینکه هزینه پشت بارنامه از هیچ قاعده ای پیروی نمیکند، افزود: هزینه پشت بارنامه تبدیل به قانون نانوشته شده است که مرغداران مجبور به پرداخت آن با هر مبلغی که کامیونداران تعیین میکنند، هستند.
وی اضافه کرد: کامیونداران از مرغداران میخواهند این مبلغ را قبل از تحویل بار به حسابشان واریز کنند در غیر این صورت حاضر به حمل نهادهها به مرغداریها نیستند.
چهارآیین با انتقاد از زمرمههای تعیین قیمت 9800 تومانی ستاد تنظیم بازار برای هر کیلوگرم مرغ جهت مصرف کننده ،گفت: از نظر اتحادیه سراسری به عنوان مرجع کارشناسی در حوزه تولید قیمت هر کیلو لاشه آماده طباخی کمتر از11500 تومان برای مصرف کننده منطقی نیست و کمتر از آن سبب زیان انباشته تولید کنندگان و خروج تدریجی آنان از چرخه تولید خواهد شد.
وی ادامه داد: قیمت تعیین شده برای تولید کننده و مصرف کننده باید کارشناسی شده و منصفانه باشد در غیر این صورت نتایج منفی غیرقابل جبرانی برای صنعت مرغ گوشتی کشور به همراه دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی مرغداران ایران با یادآوری اینکه در کشور ما برای گوشت مرغ هیچ منبع پروتئینی جایگزین وجود ندارد، افزود: با توجه به اعتقادات و فرهنگ ما مصرف بسیاری از منابع پروتئینی حرام یا مکروه است با این اوصاف نمیتوان برای مرغ هیچ جایگزینی در نظرگرفت.
چهارآیین تاکید کرد: پیامد عدم توجه به این صنعت و چشم بستن بر روی مشکلات آن کاهش تولید و تهدید امنیت غذایی کشور است که دود آن به چشم مصرف کننده خواهد رفت.