ماهان شبکه ایرانیان

جلوگیری از ورشکستگی خودروسازان با پرداخت تسهیلات ۳۰ هزار میلیاردی

شهرام آزادی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: در حال حاضر برای جلوگیری از ورشکستگی خودروسازان به دلیل شرایط تحمیل شده به این صنعت، دولت باید ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به صورت تسهیلات کم بهره و یا کمک بلاعوض به خودروسازان بدهد

شهرام آزادی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: در حال حاضر برای جلوگیری از ورشکستگی خودروسازان به دلیل شرایط تحمیل شده به این صنعت، دولت باید 30 هزار میلیارد تومان نقدینگی به صورت تسهیلات کم بهره و یا کمک بلاعوض به خودروسازان بدهد. حال اگر این تسهیلات در اختیار این صنعت قرار نگیرد، صنعت قطعه سازی و به دنبال آن خودروسازی با زیان‌های غیرقابل جبران همراه خواهند شد. این موضوع یک امر مرسوم در تمام دنیا است. در تمام دنیا دولت‌ها برای کمک به صنعت خودروسازی در شرایط بحرانی تسهیلات لازم را در اختیار خودروسازان و قطعه‌سازان قرار می‌دهند.
به گزارش خودرو بانک و به نقل از عصر خودرو، شهرام آزادی در ادامه بیان داشت: تحریم‌های بین المللی و تحمیل شده از طرف آمریکا، باعث کاهش تولید و کاهش نقدینگی خودروسازان و قطعه‌سازان شده است. این کاهش در شرایطی است که قیمت مواداولیه و قطعات با افزایش روبه‌رو بوده است. حال این تحریم‌ها باعث کاهش فعالیت خودروسازان شده و باعث شده است که خودروسازان بدهی هنگفتی به صنعت قطعه‌سازی داشته باشند. با وجود این بدهی‌ها و دور دوم تحریم‌های صنعت خودرو که باعث آسیب شدید به صنعت خودروی کشور شده است باید برای حل این موضوع کاری انجام شود. همچنین در شرایط فعلی دولت به دو روش می‌تواند به کمک خودروسازان بیاید. اول افزایش قیمت خودرو است. در شرایطی که قیمت مواد اولیه و تمام هزینه‌ها افزایش داشته است، ثابت نگه داشتن دستوری قیمت‌ها دور از انتظار است و باید قیمت خودرو افزایش پیدا کند. دوم هزینه‌‌های زیاد برای خرید قطعات خارجی و تبدیل ارز و موارد دیگر است. قیمت خودرو باید به گونه‌ای باشد که صنعت خودرو در این شرایط سخت بتواند دوام بیاورد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه مشکلات بعدی صنعت خودرو، بسته توسعه محصولات آتی است، تصریح کرد: در صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی سرمایه گذاری مناسب برای توسعه و ساخت محصولات جدید صورت نگرفته است. حال وقتی این صنعت توان سرمایه‌گذاری برای محصولات آتی خود ندارد، دولت باید کمک‌ها خود را به خودروسازان ارائه دهد. همچنین اگر می‌خواهیم خودروسازی کشور را از لحاظ تکنولوژی و کیفیت بالا ببریم باید به توسعه محصولات مخصوصا محصولات جدید توجه ویژه شود. حال باید گفت که بدون حمایت دولت و سرمایه‌گذاری در صنایع قطعه‌سازی و خودروسازی و شرکت‌های تحقیقاتی و طراحی خودرو، امکان سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها میسر نخواهد شد. در این شرایط اگر این وضع نابسامان ادامه پیدا کند و فکری برای حل مشکل نشود، صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی با خسارت جبران‌ناپذیری روبه‌رو خواهند شد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان