ستاره ؛ سرویس آشپزی - زرشک پلو از آن دسته غذاهایی است که طرز تهیه آسانی دارد، اما باید نکات ظریفی را هنگام تهیه آن رعایت کرد، تا طعم لذیذی داشته باشد. تقریبا همه از میل کردن این غذا لذت میبرند، بنابراین میتوان برای میهمانیها و مجالس نیز تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو
به منظور تهیه این غذای اصیل ایرانی برای چهار نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز دارید.
مواد لازم |
برنج |
4 پیمانه |
مرغ |
4 تکه |
پیاز |
یک عدد |
زرشک |
5 الی 6 قاشق غذاخوری |
شکر |
یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
یک الی 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
آبلیمو |
یک چهارم قاشق غذاخوری |
خلال پسته |
دو قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه |
به میزان لازم |
چند نکته:
-
خلال پسته برای تزیین زرشک پلو با مرغ استفاده میشود و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
-
از آنجا که رنگ رب گوجه فرنگیها با یکدیگر تفاوت دارد، ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از رب احتیاج باشد.
-
برنج را از چند ساعت قبل خیس کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. نمک باید به اندازهای باشد که شوری آن حس شود.
-
آبلیمو به عنوان چاشنی غذا استفاده میشود، بنابراین در صورت تمایل میتوانید مقدار آن را افزایش دهید.
- حتما پوست نازکی که روی مرغ است را بگیرید.
طرز تهیه زرشک پلو
-
ابتدا مرغ را بشویید و آبکش بریزید. باید صبر کنید تا آب اضافی مرغها گرفته شود.
-
تکههای مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند. دوباره مرغ را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. با اینکار بوی بد مرغ به راحتی از بین میرود.
- پیاز را نگینی خرد کنید.
- در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- پیاز و مرغ را به روغن داغ شده اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سرخ شوند.
- اواخر تفت دادن، زردچوبه را نیز به مرغ و پیاز اضافه کنید.
- دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید.
- سپس درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد.
- با یک الی دو قاشق غذاخوری روغن، رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا کاملا باز شود.
- زمانی که مرغ پخت، فلفل سیاه، دارچین، آبلیمو، نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. غذا را مقداری بهم بزنید تا چاشنی پخش شود.
- سپس یک قاشق از زغفران دم کرده را به مرغ بیفزایید.
-
حدود 10 دقیقه بعد مرغ آماده است و باید آن را از روی حرارت بردارید.
-
زرشک را تمیز کرده و بشویید. سپس زرشک را در آبکش قرار دهید. زمانی که آب زرشک گرفته شد، ولی هنوز رطوبت داشت، شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا تمام زرشکها به شکر آغشته شوند.
- مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و هنگامی که داغ شد، زرشک را به آن اضافه کنید. به محض اینکه شکر شروع کرد به آب شدن، زرشک را از روی حرارت بردارید.
-
خلال پسته را در آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه خیس کنید تا نرم شوند، آنگاه به زرشک اضافه کنید.
- یک قابلمه را پر از آب کنید و هنگامی که شروع به جوشیدن کردن، آبی که برنج را در آن خیس کرده بودید، دور بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
- زمانی که مغز برنج از حالت خامی آن را در آبکش ریخته و مقداری آب گرم روی آن بریزید.
- کف قابلمه مقداری روغن بریزید و برنج را به شکل مخروطی در قابلمه بریزید. در صورت تمایل می توانید، از نان یا سیب زمینی نیز برای ته دیگ استفاده کنید.
- برنج را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و از شعله پخش کن استفاده کنید. همچنین روی قابلمه را دم کنی گذاشته و درب آن را ببندید.
- هنگامی که برنج بخار کرد، نصف استکان آب اطراف آن بریزید. به این ترتیب برنج کاملا مغزپخت خواهد شد.
- پس از دم کشیدن برنج مقداری روغن روی آن بدهید و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
- مقداری از برنج را با یک قاشق زعفران مخلوط کنید و برنج زعفرانی درست کنید.
- مابقی برنج را در دیس بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
-
تکههای مرغ را در ظرف بکشید و سس آن را در ظرف دیگری جداگانه سرو کنید.
به همین سادگی میتوانید یک زرشک پلو مجلسی و خوشمزه تهیه کنید.
چند نکته:
- اگر تمام دارید مقدار بیشتری سس داشته باشید، در مرحله هفتم بیشتر از دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید.
-
در صورت تمایل برای چاشنی میتوانید از یک سوم قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب استفاده کنید.
-
میتوانید مقداری خلال بادام نیز به خلال پسته اضافه کنید.
-
میزان زرشک بسته به سلیقه شما دارد. اگر طعم زرشک را میپسندید، مقدار آن را افزایش دهید. البته به یاد داشته باشید که به همان نسبت باید شکر را نیز اضافه کنید.
شیوههای زیادی برای
تزیین زرشک پلو با مرغ وجود دارد. میتوانید برنج را به شکل قالبی در دیس بکشید و زرشک و خلال پسته را به شکل دلخواه روی آن قرار دهید. فقط کافی است کمی حوصله به خرج دهید. میتوانید تکههای مرغ را اطراف برنج بچینید، همراه با سس سرو کنید یا سس و مرغ را در ظرفهای جداگانهای قرار دهید.