ماهنامه سرآشپز - مینا مدنی: به شخصه تا به حال نشده به فست فودی مراجعه کنم و قبل از همه، نان سیر را سفارش ندهم. مگر می شود بی خیال آن عطرِ خوش شد؟! برای کسانی که مانند ما به این خوشمزه اعتیاد پیدا کرده اند، طرز تهیه اش را آموزش داده ایم. باشد تا درست کنید و میل کنید و خماری تان رفع گردد!
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): 2 پیمانه
- شکر: یک دوم ق س
- مایه خمیر: یک دوم ق س
- آب ولرم: 230 میلی لیتر
- نمک: 1 ق چ
- روغن مایع: به میزان لازم
مواد مورد نیاز سس:
- سیر (ریز خردشده): 2 حبه
- کره (ذوب شده): 20 گرم
- روغن زیتون: 60 گرم
- جعفری (ساطوری خرد شده): به میزان لازم
- پوست لیموترش (رنده شده): 1 عدد
- نمک و فلفل: به میزان لازم
روش پخت:
1. داخل کاسه ای شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید. بعد آب ولرم را به آن افزوده ودر دمای محیط با در بسته بگذارید تا پف کند (حدود 10 دقیقه).
2. داخل کاسه ای دیگر آرد (می توانید به مقداری مساوی آرد سبوس و آرد سفید استفاده کنید) و نمک را با هم مخلوط کرده، بعد مخلوط مایه خمیر را به آن افزوده و به وسیله دست مواد را به مدت 10دقیقه ورز دهید (در صورتی که خمیر چسبنده بود، مقداری دیگر آرد به آن بیفزایید و ورز دهید تا حال چسبندگی از بین برود و یکنواخت شود).
3. خمیر را داخل کاسه ای که از قبل با مقداری روغن مایع چرب شده، قرار دهید. سپس روی آن را با دستمالی پوشانده و به مدت 1:30 آن را در محیط گرم قرار دهید تا خمیر دو برابر شده و پف کند.
4. برای تهیه سس؛ سیر، روغن زیتون، کره و پوست لیموترش، نمک و فلفل را داخل کاسه ای ریخته و مخلوط کنید.
5. دستمال روی خمیر را برداشته و به وسیله دست فشار دهید تا پف آن خارج شود. بعد خمیر را روی سطح آردپاشی شده، قرار داده و به اندازه های کوچک (اندازه یک نارنگی) تقسیم کنید.
6. هر قسمت از خمیر را روی سطح آردپاشی شده، بگذارید. سپس به وسیله وردنه ای به ضخامت 0.5 سانتی متر باز کرده و داخل سینی فر که از قبل با مقداری روغن مایع چرب و کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله بچینید.
7. به وسیله قلم مویی از سس آماده شده روی هر خمیر بمالید و روی آن جعفری بپاشید. سپس آن را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد حدود 15 دقیقه بپزید تا زیر نان طلایی رنگ شود.
8. نان آماده شده را همراه با غذاهای مختلف به دلخواه سرو کرده و از آن لذت ببرید.