امروز بدونیم می خواد دستور پخت یکی دیگه از غذاهای خوشمزه هندی که خیلی راحت درست میشه براتون بیاره نان سیر از آن دسته غذاهایی ست که در هند طرفدار زیادی داره و هر کسی که به هند رفته حداقل یک بار اونو تست کرده.
مواد مورد نیاز:
- ¼ پیمانه آب گرم
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 2 و ¼ قاشق چای خوری مایه خمیر (مخمر)
- ¾ پیمانه شیر گرم
- ¾ پیمانه ماست یونانی
- 4 پیمانه آرد
- 1 قاشق چای خوری نمک
- ½ پیمانه کره شور
- 5 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- گشنیز تازه
داخل یک ظرف جداگانه مایه خمیر، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید پف کند. (5 الی 10 دقیقه)
داخل ظرف دیگری آرد و نمک را با هم مخلوط کنید.
شیر و ماست را با هم ترکیب کنید سپس محلول به دست آمده از مایه خمیر را به مخلوط شیر و ماست اضافه کنید و هم بزنید.
مواذد مرطوب را داخل مواد خشک بریزید و هم بزنید تا خمیر کامل به دست بیاید.
خمیر را روی سطح صافی بریزید و آنقدر ورز دهید تا کاملا نرم شود. (3 الی 4 دقیقه)
سپس خمیر را داخل ظرفی که از قبل چرب کرده اید قرار داده و روی آن را با حوله بپوشانید تا مقدار آن دو برابر شود. (حدود 1 ساعت)
خمیر را دوباره روی سطح صافی قرار داده و ورز بدهید.
خمیر را 12 قسمت کنید و هر قسمت را به شکل توپ دربیاورید.
تابه را روی گاز قرار دهید بعد از این که کمی گرم شد 2 قاشق غذاخوری کره بدون نمک را اضافه کنید. سپس خمیرها را با وردنه صاف کنید و روی خمیرها را با برس کره شور بمالید و داخل تابه قرار دهید.
اجازه دهید خمیر داخل تابه بماند تا زمانی که روی آن حباب هایی ایجاد شود. (2 دقیقه) سپس خمیر را پشت و رو کنید و اجازه دهید کمی طلایی رنگ شود. (1 الی 2 دقیقه) نان را داخل بشقاب قرار دهید و روی آن را بپوشانید تا گرم بماند.
سیر خرد شده را به باقمیانده کره اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه روی گاز قرار دهید. سپس مخلوط سیر و کره را روی نان های داغ بمالید و روی آن ها را با سبزی تازه گشنیز تزئین کنید.
نان سیر را بهتر است گرم و تازه سرو کنید در غیراینصورت می توانید نان ها را قبل از سرو گرم کنید.