ارتباط گرسنگی و نوسانات روحی
اکثر افراد هنگامی که به استرس فکر می کنند تنها فاکتورهای سایکولوژیک را درنظر گرفته و از فاکتورهای متابولیک غافل میشوند.
در مطالعهای که بتازگی انجام شد، نشان داده شدرفتار غذایی ناسالم تأثیر مهمی بر حالات روحی فرد میگذارد.
بطوریکه بعد از هیپوگلیسمی ناشی از بی غذایی، میزان هورمون کورتیکوسترون در خون افزایش مییابد که در این مواقع فرد دچار رخوت و سستی میشود.
البته تجربه افسردگی از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است ولی با دانستن اینکه تغذیه یک فاکتور مهم در ایجاد حالات روحی فرد میباشد، میتوانند در درمان بیماران حتماً این مسئله مهم را مد نظر قرار دهند.
از آنجایی که حذف یک وعده غذایی میتواند شما را بدخلق کند، این مطالعه نیز تأیید میکند اگر حذف وعدهها بصورت روتین درآید، حالات روحی شما کاملاً تحت تاثیرآن قرار خواهد گرفت.
تغذیه نادرست و احساسات منفی یک سیکل معیوب میباشد که در صورت اصلاح نشدن عادات غذایی، حالات بد روحی را بکرات مشاهده خواهیم نمود.
ارتباط گوشت فراوری شده و خطر ابتلا به سرطان سینه
تحقیقات ضد و نقیضی در زمینه ارتباط مصرف گوشت فراوری شده با سرطان وجود دارد.
در برخی تحقیقات، مصرف گوشت فراوری شده منجر به افزایش حدود 9 درصد خطر ابتلا به سرطان سینه گردید در حالیکه در دیگر تحقیقات، ارتباط معنا داری بین دریافت گوشت قرمزبا این نوع سرطان یافت نشد.
از این رو توصیه میشود برای پیشگیری از این نوع سرطان، مصرف گوشت فراوری شده را به حداقل میزان ممکن برسانید.
ارتباط خستگی مزمن و هورمونهای تیروئید
خستگی مزمن (CFS) که بر اثر بی حالی، افسردگی و ضعف ایجاد میشود، منجر به کاهش سطح هورمونهای تیروئیدی میشود.
در شرایط هیپوتیروئیدیسم، بدن در حال تلاش برای جبران آن و آزاد کردن بیشتر هورمون میباشد اما این روند در این نوع بیماران رخ نمیدهد.
در نتیجه بیحالی و ضعف در این بیماران بوضوح قابل مشاهده است.
تغذیه بهتر، مغز بزرگتر
وقتی شما بخواهید عضله بسازید قطعاً به باشگاه ورزشی میروید اما اگر بخواهید به مغز خود حجم بدهید باید چه کار کنید؟
تحقیقات جدید نشان میدهند افرادی که رژیم غنی از سبزیجات، میوه، آجیل و ماهی مصرف میکنند، مغز بزرگتری در مقایسه با سایرین دارند.
در مطالعه ای که بر روی بیش از 4200 فرد بالای 45 سال (با میانگین 66 سال) در هلند صورت گرفت، پس از تکمیل پرسشنامه یادآمد خوراک، از آنها MRI گرفته شد و سایز مغز آنها اندازهگیری شد.
بهرحال با افزایش سن مغز شروع به کوچک شدن میکند ولی میتوانیم با عادات غذایی صحیح روند آن را کندتر نماییم.
محققان بررسی فوق تاکید نمودند آنچه برای قلب مفید است برای مغز نیز مفید واقع میشود زیرا وقتی قلب خوب کار کند و جریان خون خوبی به مغز برساند، مغز راحتتر کار کرده و قادر است با توانایی بیشتری پلاکهای آمیلویید را که باعث بروز آلزایمر میشود، پاکسازی نماید.
تأثیر رژیم مدیترانه بر روی نابینایی
برنامه غذایی ناسالم، نقش مهمی در بروزبیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) که شایعترین علت کوری در افراد مسن میباشد، بهعهده دارد.
ارتباط بین ژن و سبک زندگی بر روی توسعه AMD در افرادی که سبک غذایی مدیترانه را دارند، نشان داده است که این نوع برنامه غذایی منجر به تأخیر در ایجاد بیماری در 41 درصد از افراد میشود.
رژیم مدیترانه در افراد مبتلا به این نوع بیماری میتواند اثر مثبتی برجای گذارد، تأثیر این رژیم که شامل مصرف کم گوشت قرمز و مصرف بالای ماهی، سبزیجات، میوه جات، حبوبات، غلات تصفیه نشده و روغن زیتون میباشد، بر روی بیماران قلبی اثبات شده اما تاکنون مطالعات کمی، ارتباط تأثیر آن را با AMD بررسی نمودهاند.
بیماری AMD یک نوع بیماری دژنراسیون بینایی است که منجر به از دست دادن دید مستقیم و واضح میشود و این امر در کارهای روزمره از جمله خواندن، نوشتن و رانندگی و دیگر فعالیتها اختلال ایجاد مینماید.
این بیماری بیشتر در افراد بالای 50 سال رخ میدهد.
در مطالعه جدیدی که بر روی بیش از 5000 نفر انجام گرفت، پرسشنامه یادآمد غذایی توسط آنها تکمیل شد و مشخص شد افرادی که سبک غالب آنها رژیم مدیترانه بود، بخصوص ماهی و سبزیجات و میوه بیشتری مصرف میکردند، احتمال ابتلا به AMD در انها کمتر از سایرین بود.
از آنجایی که درمان خاصی برای این مشکل وجود ندارد رعایت سبک تغذیه سالم و بخصوص پیروی از برنامه غذایی مدیترانه، بهعنوان عامل مهم پیشگیری اکیداً توصیه میشود.