![علت آب انداختن ماست چیست؟ علت آب انداختن ماست چیست؟](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/01/1333390077v.jpeg)
ستاره ؛ سرویس آشپزی - سه بعدی بودن بافت ماست باعث میشود تا پروتئینهای شیر به صورت یک ساختار منظم کنار هم قرار گیرند. این ساختار سه بعدی دارای فضاهای خالی متعددی است که با آب پر میشود. حال اگر این ساختار پروتئینی پاره شود، آب موجود در فضاها آزاد میشود. پس از نظر علمی، ابتداییترین علت آب انداختن ماست، از بین رفتن ساختار شبکهای پروتئینهاست. در ادامه با علتهای آبکی شدن ماست و نکات مهم در تهیه یک ماست سفت آشنا میشوید.
چه عواملی در آب انداختن ماست نقش دارند؟
- پایین بودن سطح اسیدی
- تکان خوردن ماست بسته شده قبل از سردی کامل
- نامناسب بودن مایه ماست
- نبود نمک یا شکر کافی
- حرارت نادرست شیر
- کم بودن چربی در ماست
بهترین روشهای برای جلوگیری از آب انداختن ماست
برای افزایش سفتی ماست و پیشگیری از تجمع آب در آن میتوانید از راهکارهای زیر بهره بگیرید:
1. شیر نباید زیاد بجوشد!
![علت آب انداختن ماست چیست؟ علت آب انداختن ماست چیست؟](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/01/1333390092e.jpeg)
ترفند کابردی: اگر دوست دارید یک ماست سفت داشته باشید، کمی نمک یا شکر را با مایه ماست کاملا مخلوط کنید.
2. اضافه کردن آگار یا گلاتین
- زمان اضافه کردن: قبل از حرارت دادن شیر و اضافه کردن مایه ماست
- به ازای هر 3 لیوان شیر، نصف لیوان پودر آگار یا گلاتین را در شیر حل کنید. حدود 10 دقیقه شیر را با دمای ملایم (مانند 70 درجه سانتیگراد) حرارت دهید. سپس مانند دستورالعملهای قسمت اول، مایه ماست (ماست مورد علاقه) را به شیر اضافه کنید و ...، بگذارید تا ماست ببندد.
- نکته: اگر از این مواد استفاده کردید، شیر را طولانیتر از قبل حرارت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست میوه ای سیب، هلو، کیوی و موز در خانه
به نظر شما اصلیترین علت آب انداختن ماست چیست؟ چه روشهایی را برای پیشگیری از این موضوع ارائه میکنید. نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذراید.