روزنامه ایران - سهیلا کامرانی: ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است، که انواع مختلفی دارد و قومیتهای مختلف بنا به ذائقه و موادی که در دسترسشان بوده و اصولا برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده از آنها در غیر فصل رویش اقدام به تهیه ی ترشی می کرده اند. البته همه ی اقوام و ملیتهای مختلف در سراسر جهان ترشی های مخصوص خودشان را دارند. در این مطلب طرز تهیه ترشی مخلوط زیتون را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- زیتون شور و بیهسته، اسلایس شده نیم کیلو
- هویج حدود هشتصد گرم
- سیر یک بوته بزرگ
- آب یک و نیم لیوان
- سرکه دو لیوان
- سیاه دانه کمی (در صورت تمایل)
- نمک به مقدار لازم
- پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه
- فلفل قرمز به مقدار دلخواه
- رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
اول هویج و سیر را در خرد کن بریزید و درشت خرد کنید.
سپس همه مواد را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید وقتی جوشید بگذارید با درب بسته پنج دقیقه بجوشد. سپس زیرش را خاموش کنید .
سیاه دانه را اضافه کنید و سریع تا داغ است شیشهها را پر کنید و دربش را محکم ببندید و برعکس کنید تا همینطوری بماند و خنک شود.
تاینطوری هواگیری (کنسروی) می شود و در دمای محیط تا مدتی سالم میماند و دیگر نیازی نیست در یخچال نگهداری شود. البته در این روش باید حتماً درب شیشهها فلزی باشد و حسابی محکم باشد.
نکته:
- این روش را برای انواع مربا و شربتها هم میتوانید استفاده کنید چون به ماندگاری بیشتر در دمای محیط خیلی کمک میکند.
- ترشی بعد از دو هفته آماده ست ولی بهتر است یک ماه بماند تا کاملاً جا بیفتد، بعد از اینکه درش را باز کردید در یخچال نگهداری کنید.
- رب گوجه فرنگی را باید در یک قاشق روغن مایع تفت بدهید تا بوی خامیاش گرفته شود.
- این ترشی بهتراست کمی تند باشد ولی با این حال مقدار فلفلش دست خودتان است.