آش گوجه فرنگی یا بامادورآشی، یکی از پیشغذاهای محبوب تبریزیهاست و اگر مهمان آذری زبانها شده باشید، بعید است که طعم این آش را نچشیده باشید.
در ادامه این مطلب، طرز تهیه این غذای سرشار از آنتیاکسیدان که در شهرهای مختلف با ترکیبهای متفاوتی طبخ میشود را خواهید خواند.
مواد لازم
- تره و جعفری ساطوری (به اندازه مساوی): نیم کیلو
- برنج نیمدانه: 1 فنجان
- بلغور گندم: 1 فنجان
- پیاز: 1 عدد درشت
- گوجه فرنگی رنده شده: 5 عدد
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- لوبیا چشم بلبلی پخته شده: نصف فنجان
- آبغوره: نصف فنجان
- نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا گوشت: 1 تا 2 لیوان
- روغن: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه آش گوجه
پیاز را نگینی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود. برای تهیه این آش نیازی به آماده کردن پیازداغ ندارید. پس از تغییر رنگ پیاز، سبزیها را همراه با برنج شسته شده، بلغور گندم، نمک و آب مرغ و حدود دو لیوان آب در قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا روی حرارت متوسط بپزند.
وقتی مواد روی اجاق نیمپز شدند، گوجه رنده شده را به مواد اضافه کنید. پس از پختن برنج و نرم شدن سبزیها هم رب را در مقداری آب حل کرده و به مواد روی اجاق اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش جا بیفتد.
کمی قبل از خاموش کردن قابلمه لوبیا، فلفل و آبغوره را اضافه کنید. یادتان نرود که لوبیا را باید قبل از طبخ آش در ظرفی جداگانه بپزید و پیش از پخت هم باید چند ساعتی آن را خیس کنید تا نفخ لوبیاها گرفته شود.
نعنا را در یک ماهیتابه کوچک تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. سپس آن را به آش اضافه کنید.
برای سرو آش گوجه، نیازی به اضافه کردن سیرداغ ندارید، اما در صورت تمایل، میتوانید سیرداغ و پیازداغ را هم به آشتان اضافه کنید.