پیتزا اسفناج یک پیتزای چند لایه است که علاوه بر طعم خوبی که دارد یک پیتزای سالم است و خیلی راحت درست می شود.
مواد مورد نیاز برای خمیر پیتزا:
- 1 قاشق چای خوری خمیر مایه
- 1 قاشق چای خوری شکر
- 1 پیمانه آب گرم
- ½ قاشق چای خوری نمک
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 الی 1 و نیم پیمانه آرد گندم
- 1 الی 1 و نیم پیمانه آرد
- آرد سمولینا یا آرد ذرت و روغن برای پوشاندن داخل تابه
مواد مورد نیاز برای سس پیتزا:
- 4 الی 5 عدد گوجه فرنگی
- 1 عدد پیاز کوچک
- 2 الی 3 عدد فلفل سبز تند
- 1 یا 2 حبه سیر
- 1 پیمانه پوره گوجه فرنگی
- ½ قاشق چای خوری سس ایتالیایی
- 1 قاشق چای خوری شکر
- نمک به مقدار لازم
مواد مورد نیاز برای مواد داخل پیتزا:
- 3 پیمانه اسفناج خرد شده
- 2 پیمانه قارچ خرد شده
- ½ پیمانه پیاز خرد شده
- 1 حبه سیر رنده شده
- ½ قاشق چای خوری فلفل آسیاب شده
- 1 الی 1 و نیم پیمانه پنیر موزارلا
- نمک
مواد مورد نیاز دیگر:
- ½ پیمانه پنیر موزارلا برای روی پیتزا
- پنیر پارمسان رنده شده
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735550972d.jpeg)
ابتدا شکر، خمیر مایه و آب گرم را با هم مخلوط کنید. (آب نباید به حدی داغ باشد که نتوانید انگشت تان به آن بزنید)
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735550987m.jpeg)
10 دقیقه آن را کنار بگذارید تا کمی کف کند. اگر کف نکرد آن را دور ریخته و دوباره تکرار کنید. (ممکن است یا مشکل از کهنه بودن خمیر مایه باشد یا از بیش از حد داغ بودن آب)
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560003i.jpeg)
1 و نیم پیمانه آرد گندم ، 1 پیمانه آرد، روغن و نمک را داخل خمیر مایه ای که آماده کرده اید بریزید و هم بزنید. در صورت نیاز باقیمانده آرد را هم اضافه کنید.
خمیر را به مدت 3 الی 4 دقیقه ورز دهید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560034n.jpeg)
داخل ظرفی را چرب کنید خمیر را داخل آن قرار دهید روی خمیر را بپوشانید و به مدت 1 الی 1 و نیم ساعت کنار بگذارید تا خمیر پف کند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560065f.jpeg)
زمانی که خمیر را کنار گذاشته اید می توانید مواد سس را آماده کنید.
گوجه فرنگی، پیاز، فلفل و سیر را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید.
سپس مواد را همراه با پوره گوجه فرنگی، شکر و نمک داخل تابه جداگانه ای بریزید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560097l.jpeg)
مواد سس را خوب هم بزنید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560114u.jpeg)
سپس تابه را روی شعله گاز قرار دهید و بجوشانید. وقتی مواد جوشید گاز را کم کنید و به مدت 15 الی 20 دقیقه تفت دهید تا سس کاملا غلیظ شود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560144z.jpeg)
داخل تابه روغن بریزید و پیاز، سیر و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیازها نرم شود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560159v.jpeg)
سپس قارچ و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560175e.jpeg)
اسفناج و مقداری نمک اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560206j.jpeg)
شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کاملا کشیده شود. سپس مواد را کنار بگذارید. بعد از این که مواد سرد شد 1 پیمانه پنیر موزارلا را به آن اضافه کنید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560237c.jpeg)
فر را روی 450 یا 230 درجه سانتیگراد گرم کنید.
داخل قالب را چرب کنید و کمی آرد سمولینا یا آرد ذرت بپاشید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560253x.jpeg)
خمیر را بردارید و دو قسمت کنید.
یکی از خمیرها را به شکل یک دایره 30 سانتیمتری با وردنه صاف کنید و آن را داخل تابه قرار دهید به طوری که کناره های تابه را بپوشاند.
سپس روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا از پف کردن آن هنگام پخت جلوگیری کنید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560268h.jpeg)
روی خمیر را با ½ پیمانه پنیر موزارلا بپوشانید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560300m.jpeg)
مواد اسفناج را روی لایه پنیر بریزید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560331r.jpeg)
باقیمانده خمیر را با وردنه به شکل دایره 25 سانتیمتری صاف کنید و روی مواد را با آن بپوشانید.
لبه های دو لایه خمیر را به هم بچسبانید و باقیمانده خمیر را از آن جدا کنید.
دوباره روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا هنگام پخت بخار آن خارج شود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560347a.jpeg)
پیتزا را به مدت 20 الی 30 دقیقه داخل فر قرار دهید زمانی که روی آن قهوه ای طلایی رنگ شد از فر خارج کنید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560378f.jpeg)
یک لایه سس روی پیتزا بریزید و یک لایه پنیر روی سس و دوباره داخل فر قرار دهید.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560393p.jpeg)
10 دقیقه داخل فر قرار دهید تا زمانی که پنیر طلایی رنگ شود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/10/19/1735560425u.jpeg)
سپس پیتزا را از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه برش بزنید.