به گزارش فردا همه ما میدانیم که سیر بمب حاصیت است! ایمنی بدن را افزایش میدهد، فشار خون را کاهش میدهد و با گشایش رگها جریان خون را تسهیل میکند، التهاب را کاهش میدهد، راهی برای پیشگیری از سالخوردگی و بیماری است، رگهای خونی را از آسیب محافظت میکند، ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و حتی برای مقابله با آرتروز هم مفید است. حالا یک نشریه کرهای مطالعهای منتشر کرده است که نشان میدهد سیر احتمالا میتواند در کاهش وزن نیز به انسان کمک کند.
محققان برای هشت هفته رژیمی چاق کننده به موشها دادند تا وزن آنها بالا برود. سپس در ادامه برای هفت هفته در همان رژیم 2 و یا 5 درصد سیر اضافه کردند.
افزودن سیر به این رژیم غذایی باعث شد که وزن موشها کاهش پیدا کند، ذخایز چربی کم شود، و نیز تاثیر بد رژیم غذایی بر کبد و خون این حیوانات کاسته شود. حالا دیگر دلیلی خوب پیدا شده است برای کسانی که عاشق غذاهایی با طعم سیر هستند.
برای این که بیشترین استفاده را ببرید، سیر تازه را خرد کنید و اجازه بدهید 10 دقیقه پیش از آشپزی در معرض دمای اتاق باشد. مطالعات نشان میدهد که انجام این کار در مقایسه یا این که بلافاصله آن را در آشپزی به کار ببرید 70 درصد بیشتر ارزش غذایی دارد. این مساله بدان دلیل است که خرد کردن سیر آنزیمهایی که در سلولهای این ماده غذایی هستند را آزاد میکند. این آنزیم سطح اجزای مفید سیر را پس از 10 دقیقه افزایش میدهند. اگر سیر را پیش از گذشتن این ده دقیقه بپزید این آنزیم نیز از بین میرود.