طرز تهیه غذاهای محبوب ایرانی، از خانهای به خانه دیگر فرق میکند. بعضیها دوست دارند خورشتشان را با دانههای قوره طعمدار کنند، بعضی دیگر ادویه دلخواهشان را به آن اضافه میکنند و بعضیها میزان ترکیبات خورشتها را با توجه به ذائقه و عادات غذاییشان تغییر میدهند. در ادامه این مطلب، طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی را با شما در میان میگذاریم. دستور پختی که شما هم میتوانید با توجه به عادات غذاییتان، کمی تغییرش دهید و در نهایت به خورشتی که میتواند پای ثابت سفرهتان باشد تبدیلش کنید.
مواد لازم
- گوشت خورشتی گوسفند: 20 تکه متوسط
- بامیه ریز: 300 گرم
- لپه: 1 لیوان
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زعفران دم شده: 1 استکان
- لیمو عمانی: 3 عدد
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- سیبزمینی: 2 عدد متوسط
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه جنوبی
طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی
در زمان خرید بامیهها، سعی کنید بامیههای ریز را انتخاب کنید و در زمان شستن، دنباله بامیه را آنقدر نچینید که سوراخ و در حین پخت لعابش به خورشت وارد شود.
بامیهها را پاک کنید و در آب سرد بریزید. کمی نمک رویشان بپاشید و بعد از نیم ساعت آنها را از آب بیرون بیاورید و زیر شیر بگیرید تا کاملا تمیز شوند. سپس بامیهها را در آبکش بریزید.
در تابه مقداری روغن بریزید و بامیهها را به شکلی سرخ کنید که رنگشان قهوهای ملایم شود.
پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، لپه را به آنها اضافه کنید تا لپهها تفت بخورند و در جریان پخت له نشوند.
سپس گوشت را اضافه کنید و بعد از کمی تغییر رنگ دادن گوشت، زردچوبه، نمک و کمی فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
بعد از آنکه آب گوشت کاملا گرفته شد و تغییر رنگ داد، آب جوش را به اندازهای که روی مواد را بپوشاند در قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که یک ساعت و نیم روی شعله ملایم بپزد.
بعد از پختن گوشت لیمو عمانیها را به آن اضافه کنید. طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی را میتوانید با توجه به ذائقهتان کمی تغییر دهید و در صورت تمایل به جای لیمو عمانی، از قوره استفاده کنید.
در یک تابه کمی روغن بریزید و سه قاشق رب گوجه را در روغن سرخ کنید و به مواد خورشت اضافه کنید. زعفران دمشده را هم در همین زمان به مواد اضافه کنید.
بامیهها را در خورشت بریزید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید تا خورشتتان جا بیفتد. در این فاصله سیبزمینیها را به شکل خلالهای ریز و باریک خرد کنید و خوب سرخ کنید.
وقتی آب خورشت به اندازه دلخواهتان شد، زیر آن را خاموش کنید و پس از کشیدن در ظرف دلخواه، کمی سیبزمینی روی خورشت بریزید. در صورت تمایل میتوانید روی خورش را با جعفری خام تزیین کنید.