ماهان شبکه ایرانیان

حوزه سلامت در چهل سالگی انقلاب-۶

کاهش ۷درصدی کم وزنی کودکان زیر ۵سال/برنامه های مقابله با سوءتغذیه

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، روند کم وزنی و سوءتغذیه در کودکان ایرانی طی یک دهه اخیر را مثبت ارزیابی کرد

کاهش 7درصدی کم وزنی کودکان زیر 5سال/برنامه های مقابله با سوءتغذیه

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، روند کم وزنی و سوءتغذیه در کودکان ایرانی طی یک دهه اخیر را مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش به نقل از مهر،زهرا عبداللهی، به تشریح اقدامات و برنامه های وزارت بهداشت در حوزه امنیت غذایی و تغذیه سالم اقشار مختلف جامعه پرداخت و گفت: تدوین ماده قانونی امنیت غذا و تغذیه در برنامه های 5 ساله توسعه کشور برای اولین بار، تدوین و اجرای سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در کشور با تاکید بر استان های کم برخوردار، تدوین و اجرای ساختار و تشکیلات بهبود تغذیه جامعه در سطح استان و شهرستان، تدوین و اجرای برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید و کاهش 90 درصدی گواتر به عنوان علامت بارز کمبود ید، بخشی از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت در این حوزه بوده است.

وی از تدوین و اجرای قانون افزودن ید به نمک خوراکی در تمامی کارخانجات تولید کننده نمک و پوشش 98 درصدی مصرف نمک یددار برای پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از کمبود ید در کشور، خبر داد و افزود: تدوین و اجرای برنامه مداخله ای بین بخشی کاهش سوءتغذیه کودکان، منجر به کاهش 65 درصدی کم وزنی و کاهش 70 درصد کوتاه قدی در کودکان زیر 5 سال کشور شده است.

عبداللهی ادامه داد: تامین و توزیع رایگان مکمل های ریزمغذی ها برای گروه های آسیب پذیر، اجرای برنامه مکمل یاری مگادوز ویتامین A در استان های مواجه با کمبود شدید شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و هرمزگان به منظور پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A، تدوین و اجرای طرح غنی سازی شیر با ویتامین D به منظور تامین ویتامین D مورد نیاز آحاد مختلف جامعه و پیشگیری از عوارض و پیامدهای ناشی از کمبود این ویتامین، از دیگر برنامه ها و اقدامات این حوزه بوده است.

وی، به کاهش میزان قند، نمک و چربی در محصولات غذایی با بازنگری استانداردهای مواد غذایی از 15 تا 50 درصد به منظور پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه از جمله دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها، اشاره کرد و گفت: شناسایی کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوءتغذیه در خانوارهای نیازمند و حمایت تغذیه ای آنها با توزیع سبد غذایی رایگان با همکاری کمیته امداد، اجرای برنامه آهن یاری هفتگی دختران دانش آموز در تمامی دبیرستان های دختران کشور به منظور پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن در نوجوانان کشور، اجرای برنامه مکمل یاری ماهانه ویتامین D در دبیرستان های دخترانه و پسرانه کشور به منظور پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D و عوارض ناشی از آن، از دیگر فعالیت ها و اقدامات در این حوزه بوده است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان 8 تا 10 ساله کشور اشاره کرد و افزود: ترسیم نقشه آسیب پذیری و ناامنی غذایی در کشور و تدوین نظام پایش ناامنی غذایی در سطح استان، مناطق شهری و روستایی، اجرای برنامه غنی سازی ملی آرد با آهن و اسید فولیک در 85 درصد کارخانجات آرد کشور برای پیشگیری از کمبود آهن و اسید فولیک با کاهش 31درصد نقائص مادرزادی لوله عصبی جنین و کاهش 50 درصد کم خونی و کمبود آهن در کشور، از دیگر برنامه های وزارت بهداشت برای بهبود امنیت غذایی جامعه بوده است.

عبداللهی به کاهش 7 درصدی کم وزنی در کودکان زیر 5 سال کشور طی یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت: در سال 77، 10.9 درصد کودکان زیر 5 سال کشور دچار کم وزنی بودند که این آمار در سال 97، به 3.8 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: روند کوتاه قدی کودکان زیر پنج سال نیز در یک دوره 10 ساله از 15.4 درصد به 4.6 درصد کاهش یافته است.



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان