ستاره ؛ سرویس آشپزی - قند و شکر صنعتی یکی از عوامل اصلی بروز دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هستند. شیرین کنندههایی مانند عسل یا قند طبیعی موجود در میوهها از جمله جایگزینهای شکر هستند که میتوان از آنها در تهیه دسرهایی نظیر بستنی استفاده کرد. بنابراین با عسل، ماست شیرین یا قند میوههایی مانند هلو میتوان بستنی بدون شکر درست کرد. در ادامه با این روشها آشنا میشوید.
1. بستنی بدون شکر با عسل و موز
مواد لازم |
موز |
2 عدد |
عسل |
2 قاشق غذاخوری |
خلال پسته، بادام و یا گردو |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- موز را پوست گرفته و به صورت حلقهای برش بزنید.
- حلقههای موز را در نایلون قرار داده، درب نایلون را بسته و در فریزر بگذارید.
- حداقل 6 ساعت صبر کنید تا موزها یخ بزنند، سپس آنها را از فریزر خارج کرده و در مخلوط کن میکس کنید تا له شوند.
- بستنی موزی شما آماده است، آن را در ظرف سرو ریخته و روی آن عسل بریزید.
- روی بستنی را با خلال پسته، بادام و یا گردو تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکته: این بستنی را با هر نوع میوه دلخواه مانند طالبی یا توت فرنگی نیز میتوانید درست کنید.
2. بستنی بدون شکر با ماست شیرین
مواد لازم |
توت فرنگی، شاه توت یا هر میوه ی دلخواهی |
2 فنجان |
عسل |
2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو |
2 قاشق غذاخوری |
آب |
1/2 فنجان |
خاکه قند |
1/2 فنجان |
ماست چکیده شیرین |
1.5 فنجان |
دستور تهیه:
- آب، عسل و آبلیمو را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بوشد و قوام آید. سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
- مخلوط فوق را پس از خنک شدن با ماست چکیدهی شیرین مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- میوهها را پس از شستن و خشک کردن در مخلوط کن ریخته و میکس کنید تا کاملا له شوند.
- ماست و پوره میوه را به صورت دورانی مخلوط کنید و کمی هم بزنید تا بافتی موجی در آن ایجاد شود.
- سپس مخلوط حاصل را در قالب بستنی بریزید، در آن چوب بستنی قرار داده و به مدت 4 ساعت در فریزر بگذارید تا ببندد و سفت شود.
3. بستنی بدون شکر با خامه پرچرب
مواد لازم |
شیر |
250 میلی لیتر |
عسل |
125 گرم |
زرده تخم مرغ |
2 عدد |
خامه پرچرب زده شده |
150 میلی لیتر |
دستور تهیه:
- شیر و عسل را در ظرفی ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شیر شروع به جوشیدن کند.
- زردههای تخم مرغ را در ظرف دیگری ریخته و با همزن خوب هم بزنید تا کرم رنگ شوند، خامه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- مخلوط زرده تخم مرغ و خامه را به شیر در حال جوش اضافه کرده و هم بزنید. سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
- مایهی بستنی را در فریزر قرار داده، هر 10 دقیقه یک بار آن را از فریزر خارج کنید و خوب هم بزنید. دوباره در فریزر قرار دهید و این کار را آنقدر تکرار کنید تا مایه سفت شود.
- در صورت داشتن دستگاه بستنی ساز میتوانید مایهی بستنی را در دستگاه قرار دهید و دستورالعمل آن را دنبال کنید تا بستنی آماده شود.
4. بستنی بدون شکر با هلو و کیوی
مواد لازم |
توت فرنگی |
2 فنجان |
عسل |
3/4 فنجان |
کیوی پوست گرفته و قاچ شده |
6 عدد |
هلوی پوست گرفته و قاچ شده |
2 فنجان |
قالب و چوب بستنی |
12 عدد |
دستور تهیه:
- توت فرنگی را همراه با 1/4 فنجان عسل در مخلوط کن ریخته و میکس کنید تا توت فرنگی کاملا له شود.
- توت فرنگی له شده را در قالبهای بستنی به طور مساوی تقسیم کنید و حدود 30 دقیقه در فریزر قرار دهید تا توت فرنگی یخ بزند.
- کیوی و 1/4 فنجان عسل را در مخلوط کن ریخته و میکس کنید تا کیوی له شود. سپس آن را به طور مساوی در قالبهای بستنی تقسیم کرده و روی توت فرنگی بریزید. قالبها را به مدت 30 دقیقه دیگر در فریزر قرار دهید تا کیوی یخ بزند.
- هلو را همراه با 1/4 فنجان عسل در مخلوط کن ریخته و آن را میکس کنید تا له شود. هلوی له شده را در قالبهای بستنی به نسبت مساوی تقسیم کرده و روی کیوی بریزید. قالبها را دوباره به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید تا هلو یخ بزند.
شما چه روشهای دیگری برای تهیه یک بستنی بدون شکر میشناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.