سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب اطلاعاتی درباره سس کچاپ، طرز تهیه سس با رب، و جایگزینهای سس کچاپ میخوانید.
مقدار شکر و نمک موجود در کچاپ ممکن است واقعاً زیاد باشد، بهخصوص انواع بازاری آن؛ برای همین، داشتن جایگزین برای سس کچاپ واقعاً لازم است. خوشبختانه، برای این سس چندین جایگزین وجود دارد که به غذا طعم گوجه را اضافه میکنند، بدون اینکه نمک و شکر اضافی به آن بیفزایند.
کچاپ
کچاپ یکی از پراستفادهترین چاشنیها در ایالات متحده و خیلی جاهای دیگر دنیا است. کچاپ همچنین یکی از اجزای اصلی بسیاری از دستورهای غذایی است و در سسها بهعنوان پایه از آن استفاده میشود. کچاپ معمولاً با ترکیبی از این اجزا درست میشود: گوجه (یا کنستانترهی گوجه)، سرکه، شیرینکننده (ازجمله شکر یا شربت پر فراکتوز ذرت)، نمک و ادویهجات.
بهترین جایگزینها برای کچاپ
مبتلایان به دیابت و بیماریهای قلبی شاید مجبور باشند مواد شیرین و نمک را از رژیم خود حذف کنند، و خیلیهای دیگر هم هستند که دلشان میخواهد مصرف این مواد را محدود کنند. به همین دلایل، ما در اینجا فهرستی از بهترین جایگزینهای کچاپ را آوردهایم. این فهرست شامل سالسای گوجه، رب گوجه، سس گوجه، و سرکهی سیب میشود. ضمن اینکه میتوانید خودتان هم در خانه سس کچاپ مخصوص به خودتان را درست کنید.
سالسای گوجه
اکثر برندهای سالسا شکر خیلی کمی دارند یا اصلاً شکر ندارند. در دستور غذاها، بهجای هرمقدار کچاپ از همان مقدار سالسا استفاده کنید، و برای چاشنی هم سالسا را جایگزین کچاپ کنید.
رب گوجه
رب گوجه کنستانترهی ارزانقیمت گوجه است که همهجا میتوانید آن را تهیه کنید. روی همبرگر و هاتداگ رب گوجه بمالید. اگر میخواهید طعم گوجه زیاد در غذایتان حضور داشته باشد و درعینحال نمک و شکر زیادی مصرف نکنید، بهجای کچاپ ربگوجه را به کار ببرید.
سس گوجه
بعضی از انواع سس گوجههای قوطی شکر و نمک زیادی دارند، اما بعضی از انواع هم اینطور نیستند. میتوانید کچاپ را با مقدار برابری از سس گوجه جایگزین کنید، و بهجای اینکه سیبزمینی سرخکرده را داخل کچاپ غرق کنید، روی آنها سس گوجه بریزید.
سرکه سیب
بااینکه هیچ گوجهای داخل سرکهی سیب نیست، اما اضافهکردن سرکهی سیب بهجای کچاپ به غذا به آن مزهای شیرین و ترش میدهد، بدون اینکه هیچ یک از مشکلات عناصر موجود در کچاپ را به همراه داشته باشد.
خودتان درست کنید
رب گوجه را با سرکه، شکر، نمک، و ادویهجات مخلوط کنید و روی گاز بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد. وقتی کچاپ را خودتان درست میکنید، میزان شکر و نمک آن را میتوانید کنترل کنید و از آن خطرات سسهای بازاری نجات پیدا کنید.