رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران گفت: داروی درمان آرتریت روماتوئید به همت محققان ایرانی تولید شد. کیفیت این دارو مشابه نوع خارجی آن است و روند رشد بیماری را متوقف میکند.
به گزارش به نقل از ایرنا، احمدرضا جمشیدی در مراسم رونمایی از این داروی تولید داخل افزود: این دارو به منظور درمان بیماری آرتریت روماتوئید استفاده میشود. البته چند سال پیش نوع خارحی این دارو وارد کشور شد، ولی به دلیل قیمت بالای آن که ماهانه 5.5 میلیون تومان برای بیمار هزینه داشت نمیتوانستیم برای بیمار تجویز کنیم و بیمار هم توانایی پرداخت هزینه این دارو را نداشت. همچنین هیچ بیمهای هم این دارو را پوشش نمیدهد، چون این بیماری مزمن است و طول درمان طولانی دارد و در نتیجه مجبور بودیم این دارو را در داخل کشور تولید کنیم.
وی بیان کرد: این دارو کاملا مشابه نمونه خارجی است. به هر حال نیاز است که دولت توجه ویژه به تولید داخلی دارو داشته باشد. زیرا این مسئله کمک به بیمارانی است که واقعا دردمند هستند، به خصوص بیماران آرتریت روماتوئید که به درمان مقاوم هستند و شبانه روز درد میکشند و نمیتوانند به کار روزمرهشان برسند.
رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران ادامه داد: در بیماریهای خود ایمنی، یک عامل خارجی وارد بدن میشود و سیستم ایمنی را تحریک میکند. در زمینه ژنتیکی و اختلالات ایمنی که وجود دارد این سیستم ایمنی به خود بدن حمله میکند که این بیماری را خود ایمنی مینامیم.
نیما سپهری، مدیرعامل شرکت داروسازی تولیدکننده این دارو نیز درباره این دارو گفت: برای نخستین بار در کشور موفق به تولید داروی روفانیب (Tofacitinib) شدیم. این دارو با نام ژنریک توفاسیتینیب برای آن دسته از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و پسوریاتیک ارتریتیس و بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو متوسط تا شدید کاربرد دارد.
این دارو به شکل قرص 5 میلیگرمی و در جعبههای 56 عددی وارد بازار شده است.
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی شایعترین بیماری التهابی سیستمیک مفاصل است و جزء بیماریهای خود ایمنی مزمن محسوب میشود. شیوع جهانی آن حدود یک درصد گزارش شده است. زنان، سیگاریها و افراد دارای سابقه خانوادگی مثبت بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. ناتوانی در این بیماری شایع و قابل توجه است. به گونه ای که در یک مطالعه همگروهی در آمریکا 35 درصد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بعد از 10 سال دچار ناتوانی در انجام کار شده بودند. معیارهای تشخیصی آن درگیری حداقل یک مفصل همراه با تورم و درد است. احتمال تشخیص آرتریت روماتوئید با افزایش تعداد مفاصل کوچک درگیر افزایش مییابد.