شیرینپلو، معمولا یکی از غذاهای سفرههای رنگین عروسی و مهمانیهای بزرگ است. بسیاری از طرفدارانش، آن را غذایی سخت و وقتگیر میدانند. اما واقعیت این است که تهیه این غذای ایرانی، دشوارتر از غذاهای دیگر نیست. این بار طرز تهیه شیرین پلو مجلسی را با شما در میان میگذاریم تا برای خوردن غذای محبوبتان، مجبور به انتظار کشیدن نباشید.
مواد لازم
- برنج: 8 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- خلال بادام و پسته: 1 پیمانه
- خلال پوست نارنج یا پرتقال: 1 پیمانه
- زعفران ساییده: 1 قاشق مرباخوری
- روغن: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- کوفته قلقلی یا فیله مرغ زعفرانی: به مقدار دلخواه
بیشتر بخوانید:طرز تهیه هویج پلو
طرز تهیه شیرین پلو
شکر را با یا یک پیمانه آب در قابلمه برای 5 تا 6 دقیقه بجوشانید و سپس از صافی ریز رد کرده و دوباره به قابلمه برگردانید.
خلال پوست پرتقال را در شربت شکر بریزید و برای 5 تا 6 دقیقه دیگر هم بجوشانید. سپس قابلمه را از روی آتش بردارید و منتظر خنک شدنش بمانید.
خلال بادام پسته را آب بکشید و روی خلال پوست پرتقال بریزید.
برنج را آبکش کنید. در همین زمان فیلهها را سرخ کرده و با زعفران طعمدار کنید یا اینکه گوشت چرخکرده را به شکل قلقلی آماده کرده و با کمی زعفران دم بدهید و باقی زعفران دم شده را کنار بگذارید.
نیم پیمانه آب روغن در قابلمه داغ کنید و نیمی از برنج آبکش را با کفگیر روی آب روغن بریزید. سپس قطعههای مرغ یا گوشت را روی برنج بچینید و نیمی از خلال بادام و پسته را با قاشق سوراخدار از شربت شکر بگیرید و روی مرغ یا کوفته قلقلیها بپاشید.
باقی برنج را روی گوشت یا مرغ کوت کنید و در قابلمه را گذاشته و آن را روی شعلهپخشکن با حرارت ملایم بگذارید. بعد از 10 تا 12 دقیقه که برنج بخار کرد، مخلوط زعفران، روغن و شربت شکر را روی برنج بریزید. سپس دمکنی را روی قابلمه گذاشته و برای 45 دقیقه روی حرارت کم، به برنج برای دم شدن فرصت دهید.
برنج را قبل از تهدیگ شدن از روی اجاق بردارید و در دیس بکشید. میتوانید کوفتهقلقلی یا مرغها را دور دیس بچینید و روی برنجی که سرو کردهاید، کمی دارچین هم بپاشید و آن را با باقی مانده خلالها تزیین کنید.