نزدیک به عید نوروز است و چه خوب که شیرینیهای عید امسال را به جای این که از قنادیها تهیه کنیم، خودمان در خانه بپزیم. بنابراین میخواهیم طرز تهیه شیرینی کشمشی را به شما آموزش دهیم. باور کنید کار سختی نیست! با این آموزش مثل یک شیرینیپز حرفهای، شیرینی کشمشی خوشمزه خانگی درست خواهید کرد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی
- یک و سهچهارم لیوان معادل 310 گرم آرد
- یک و نیم لیوان معادل 220 گرم پودر قند
- 150 گرم کره کاله
- 2 عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه کشمش پلویی
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
طرز تهیه شیرینی کشمشی
ابتدا برای این که شیرینی کشمشی بازاری داشته باشیم، تمام مواد اولیه را روی ترازو وزن کنید. اگر ترازوی آشپزخانه در دسترس ندارید، از اندازههای برحسب لیوان استفاده کنید. کشمشها را هم کمی خیس کرده و بشویید. سپس روی پارچه بریزید تا کاملا خشک شوند.
کره و تخم مرغ نیم ساعت قبل از پخت از یخچال بیرون بیاورید تا همدمای محیط شود.
داخل یک ظرف مناسب، ابتدا کره و پودر قند را با دور تند همزن به مدت 6 دقیقه هم بزنید تا کرمرنگ شود. سپس یکی از تخم مرغها را به ظرف اضافه کنید و با دور تند همزن به مدت 1 دقیقه بزنید. تخم مرغ دوم را همراه وانیل اضافه کنید و دوباره همزن را روشن کنید. یک دقیقه بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا نرم و یکدست شود. کمکم به مواد داخل ظرف اضافه کنید و هم بزنید. کشمشها را اضافه کنید و با همزن دور کند خوب هم بزنید تا همه جای خمیر به طور مساوی پخش شده و بافت خمیر نرمتر شود. مایه شیرینی آماده است.
کف سینی فر را چرب کرده و کاغذ روغنی را روی سینی پهن کنید. مواد شیرینی را داخل قیف بریزید و با فاصله و در اندازههای دلخواه روی کاغذ بریزید. اگر قیف نداشتید، مایه را با قاشق روی کاغذ بریزید ولی حتما باید فاصله را رعایت کنید؛ چون شیرینیها بعد از پخت، پهن میشوند. روی شیرینیها را با پشت قاشق صاف کنید.
اگر فر برقی دارید فر را روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. اگر مایه شیرینی اضافه آمد، روی آن سلفون بکشید و در جای خنک قرار دهید تا سینی خالی شود.
سینی را به مدت 12 تا 15 دقیقه با حرارت از پایین داخل فر قرار دهید تا دور شیرینیها طلاییرنگ شود. بلافاصله سینی را از فر بیرون بیاورید و بعد از کمی خنک شدن از کاغذ جدا کنید.
شیرینی کشمشی آماده است. وقتی سینی کاملا خنک شد، سری دوم از مواد را داخل سینی ریخته و بپزید.