خورش هویج یکی از غذاهای اصیل استان تبریز است که با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست میشود. برخلاف تصور طعم این خورش شیرین نیست و به خاطر آلو طعم ملسی دارد. اما اگر غذاهای شیرین دوست دارید، از مقداری شکر هنگام پخت خورش استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش هویج
- 1 کیلوگرم هویج رندهشده یا خلالی خرد شده
- 500 گرم گوشت ماهیچه
- 1 عدد پیاز
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- 3 عدد لیمو عمانی یا آلو خورشتی(دلخواه)
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه خورش هویج
برای تهیه خورش هویج ابتدا هویجها را شسته و پوست بکنید. سپس به شکل خلالی خرد کنید.
داخل تابه مقداری روغن بریزید و هویجهای خلالی را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شده و طلاییرنگ شوند.
پیاز را خرد کنید. داخل یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید. کمی زردچوبه اضافه کرده، سپس گوشت را با پیاز تفت دهید. مقداری فلفل هم اضافه کنید. حدود 2 تا 3 لیوان آب روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.
طرز تهیه خاگینه تبریزی
وقتی گوشت کاملا پخته شد، لیمو عمانی و آلوها را اضافه کنید. اگر آب خورش کم بود، مقداری آب هم به خورش اضافه کنید.
مقداری زعفران دم کنید و روی خورش بریزید. حالا نوبت به اضافه کردن هویجها است. هویج را همراه رب گوجه فرنگی و نمک به خورش اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حدود 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. اگر مایل بودید، مقداری آبغوره یا آبلیمو هم اضافه کنید.
خورش را با مقداری خلال و زرشک تزیین کرده و کنار برنج سرو کنید. نوش جان!
نکات طرز تهیه
- قبل از اضافه کردن آبلیمو یا آبغوره، طعم خورش را بچشید. چون ممکن است به خاطر اضافه کردن لیمو عمانی، طعم خورش ترش شود.
- اگر غذاهای شیرین دوست دارید، 10 دقیقه آخر مقداری شکر اضافه کنید.
- به جای استفاده از رب گوجه میتوانید از چند عدد گوجه رسیده استفاده کنید.